НОВИНИ

Хиляди се събраха пред храм "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас, за да посрещнат Великден

bnt avatar logo
от БНТ
10:54, 16.04.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Малко преди полунощ благодатният огън стигна и до Бургас. Хиляди се събраха пред най-големия храм по южното Черноморие – "Св. св. Кирил и Методий", за да посрещнат Великден. Бургаското православно духовенство отслужи пасхалната служба. Агатополският епископ Йеротей призова за обединение.

"От година на година радостта ни все повече помръква – на фона на войните и мизерията, на фона на личните и националните катастрофи. Бъдете винаги единни! Нека не бъдем и да се правим кой е по-по-най. Нека се обединим, да живеем в радост и в мир!", призова архимандрит Йеротей, агатополски епископ.

"Много здраве, много радост, обич и мир по земята пожелавам на всички хора. И във всеки дом да има радост, щастие и много обич, както ни е поръчал Бог. Да се обичаме, както искаме и нас да ни обичат.

Липсват ли ни тези неща сега?

"Ще ги намерим. Не е толкова лош животът, колкото казват. Бог ни е казал, че трябва да се задоволяваме с това, което имаме. Ето - поувеличаха ни пенсиите, заплатите не са чак толкова лоши. Никой не умира от глад", пожела Росина Колдамова, жител на Бургас.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андреа Христов и Реджана се спечелиха промоция в Серия Б
Андреа Христов и Реджана се спечелиха промоция в Серия Б
Пожар горя в складово помещение в Благоевград
Пожар горя в складово помещение в Благоевград