НОВИНИ

Хименес претърпя операция за фрактура на черепа, кариерата му е под въпрос

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БГНЕС
13:29, 30.11.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол

Централният нападател на Уулвърхемптън Раул Хименес е претърпял успешна операция за фрактура на черепа след вчерашния мач между “вълците” и Арсенал на стадион “Емирейтс” в Лондон.

Повече от 10 минути Хименес получаваше медицинска помощ на терена.
Още в началото на мача защитникът на “артилеристите” Давид Луис удари с глава главата на съперника си при борба за висока топка, което доведе до спиране на срещата за повече от десет минути, за да бъде оказана медицинска помощ на мексиканския национал. В крайна сметка той бе откаран в лондонска болница, където е било установено, че има фрактура на черепа и е извършена операция.

От Уулвърхемптън съобщиха, че интервенцията е била успешна и в следващите няколко дни Хименес ще остане под медицинско наблюдение. “Раул се чувства добре след вчерашната операция. Той успя да се види със своята партньорка Даниела и сега си почива. Клубът иска да благодари на медицинския щаб на Арсенал, парамедиците на NHS, персонала в болницата и хирурзите, които оказаха огромна помощ чрез ранната си намеса и своите умения”, заявиха “вълците”.

Травмата на 29-годишният Хименес може и да сложи край на професионалната му кариера във футбола, тъй като след същата контузия и операция централният халф на Хъл Сити Райън Мейсън трябваше да се откаже от футбола заради сериозните рискове за здравето му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи разгроми Рома в памет на Марадона
Наполи разгроми Рома в памет на Марадона
Треньорски провал на Левски ще спасява тим от Серия "Б"
Треньорски провал на Левски ще спасява тим от Серия "Б"