НОВИНИ

Хладен въздух, силен вятър, дъжд и дори сняг до средата на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 17.09.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще има краткотрайни, на отделни места в северозападната половина от страната временно интензивни валежи и гръмотевици. Има издадено и предупреждение от първа степен и за силен и поривист южен вятър в 10 области от Западна и Централна България. Ще започне да нахлува хладен въздух и максималните температури днес ще бъдат между 25 и 30 градуса, в Югоизточна България до 35°.

Утре ще е ветровито. Жълт код за силен северозападен вятър е в сила за 15 области, а в други 7 е в сила предупреждение от втора степен за пориви около 100 км/ч.

Облачността ще е променлива, сутринта на отделни места с превалявания от дъжд, а през деня често ще намалява до слънчево. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса. В сутрешните часове и по Черноморието ще превали слаб дъжд. Ще духа силен, по северното крайбрежие временно бурен вятър. Температурата на морската вода е 22 - 24°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините преди обяд също ще превали. Ще е ветровито и ще застудее, след обяд температурите бързо ще се понижават. Ветровито ще бъде и над останалата част от полуострова. Температурите ще се понижат и над Западните Балкани ще бъде по-студено от обичайното за месеца. На юг през целия ден ще се задържи предимно слънчево и топло.

У нас в понеделник денят ще започне със слънчево време, но по-късно след обяд облачността ще се увеличи. В средата на седмицата ще бъде доста хладно, ще остане и ветровито. Тогава и вероятността за валежи е по-голяма, а по най-високите части на планините ще завали сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Вучич идва в България за откриването на интерконектора на 1 октомври
И Вучич идва в България за откриването на интерконектора на 1 октомври
Още 6 пострадали при пожара в хотел в центъра на София преминаха през Спешното на "Пирогов"
Още 6 пострадали при пожара в хотел в центъра на София преминаха през Спешното на "Пирогов"