НОВИНИ

Хладно време, валежите ще отслабнат

хладно време валежите отслабнат
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 11.04.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд валежите навсякъде ще отслабнат, в много райони временно и ще спрат и следобед само на отделни места, главно в Централна България и планините ще превали слабо.

Около обед и следобед от запад и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито със силен вятър от север-северозапад. Вечерта вятърът ще отслабва. Минимални температури - между 2° и 7°; максимални - между 10° и 15°, в София - около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и до около обяд все още ще има валежи от дъжд. Ще е ветровито със силен вятър от север-северозапад, който вечерта ще отслабва. Максималните температури ще са 11 - 12°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините облачността ще е значителна. До сутринта валежите ще отслабнат. След обяд на отделни места, главно в Централна и Източна Стара Планина и Родопите ще вали сняг, под 800 - 1000 метра - дъжд, Около и след обяд от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа силен, временно и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще е доста хладно, минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски, ще има условия за слани. Дневните температури ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малко над 4% остава преднината на Макрон пред Марин льо Пен
Малко над 4% остава преднината на Макрон пред Марин льо Пен
Три дузпи срещу Барселона не успяха да спрат каталунците от победа над Леванте
Три дузпи срещу Барселона не успяха да спрат каталунците от победа над Леванте