НОВИНИ

Хосе Луис Ачиари: Аз живея с проблемите в клуба

Има още много да вървим напред, допълни наставникът на Берое.

Хосе Луис Ачиари: Аз живея с проблемите в клуба
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
00:06, 23.07.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Берое тръгна с победа на старта в Първа лига. Старозагорци излъгаха Септември с 1:0 на Националния стадион „Васил Левски. Старши треньорът Хосе Луис Ачиари заяви, че е свикнал с проблемите, които съпътстват старозагорци, но се старае да подобрява нивото на отбора.

„Много здраво работихме целия екип. Отборът ни контролира играта 60-70 минути, когато успявахме да движим топката със скорост. Имахме и положения за гол и когато вкарахме през второто полувреме, след това имахме още 6-7 минути, в които тимът ни създаде още добри ситуации. Но в един момент се прибрахме малко и тогава не бяхме толкова добре.“

Бързо губехме топката, а тогава и Септември създаде своите ситуации за гол с далечни изстрели. Но важна е победата, обаче трябва да се подобряваме още. Искам да поздравя всички играчи, защото направихме добър мач. Това беше първи мач и ние искахме да се покажем по най-добрия начин. Не е лесно в началото на сезона. И също така тези точки са и за хората, които дойдоха на стадиона“, добави той.

"Ние като започнахме това първенство, гръбнакът остана, но дойдоха нови играчи. Но ние вътре в щаба знаехме как да играе нашия отбор, а и Годой се върна от преотстъпване, така че той е нов сега, но се познаваме. Важното днес е, че три точки, но има още много да вървим напред. Защото още трябва да работим, за да се изградим и като отбор, а и като индивидуалности да напредваме“, каза още испанецът относно работата по селекцията.

За бъдещето на клуба Берое той обясни: "Всяка победа носи спокойствие. Така е и при нас. Аз съм тук една година. И винаги има някакви проблеми. Аз живея с това, но ние посочваме грешките в играта и всеки ден ги тренираме. А ръководството гледа по най-добрия начин да обезпечава отбора. Това е добра победа, но трябва да разберем всички, че трябва да растем и като отбор, и като клуб", завърши испанският Ачиари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое помрачи завръщането на Септември в Първа лига
Берое помрачи завръщането на Септември в Първа лига