НОВИНИ

Хосеп Гуардиола: Беше хубаво да докажем, че можем да правим обрати

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:58, 20.09.2023
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
хосеп гуардиола беше хубаво докажем можем правим обрати
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола остана доволен от победата на своя тим с 3:1 като домакин срещу Цървена звезда на старта на груповата фаза на Шампионската лига.

"Гражданите", които през този сезон трябва да защитават трофея в надпреварата, допуснаха да изостанат в края на първото полувреме, но след почивката осъществиха пълен обрат, което накара Гуардиола да похвали своите играчи за реакцията им през втората част.

"В крайна сметка, губейки на полувремето с 0:1, след това играхме добре. След като спечелихме требъл, ние трябва да бъдем от типа шампиони, които доказват на себе си, че сме способни да направим обрат. В тази ситуация беше хубаво да го докажем. Играхме невероятно в началото на второто полувреме. Имаме какво да подобряваме като цяло, но реакцията на тима е наистина, наистина добра", заяви испанският мениджър.

Наставникът на Сити изказа суперлативи и за двамата голмайстори, които в крайна сметка донесоха успеха на тима - Хулиан Алварес и Родри.

"Неговото движение (Хулиан Алварес) е толкова бързо, той е толкова млад. Клубът направи страхотен трансфер. Той има всичко - битка, голове, асистенции. Невероятно. И е прекрасен човек. Играейки зад Ерлинг Холанд той е невероятна заплаха", сподели Пеп.

"Да, той е най-добрият, но се надяваме, че може да бъде и по-добър. Родри има манталитет. но може да подобри още някои сви страни. Отново имахме късмет, че Сити подписа с такъв тип играчи", каза още той.

Лошата новина английският шампион от успеха във вторник вечер дойде от контузията на Бернардо Силва, който се присъедини към списъка на играчите с травми, който включва още Кевин Де Бройне, Джак Грийлиш, Джон Стоунс и Матео Ковачич.

Всички тези проблеми притесниха Хосеп Гуардиола, който призна, че ще бъде трудно за неговият отбор да поддържа високо ниво на фона на всички отсъстващи.

"Не съм говорил с лекарите, но очевидно за следващите мачове той няма да може да играе. Когато имаме петима важни играчи - наистина, наистина важни играчи, контузени, да поддържаме това ниво дълго време ще бъде трудно. Но това е. Не можем да плащаме заплати и голям бюджет за трансфери, за да имаме 55 играчи. Това би било хаос за клубовете и те биха фалирали. Понякога се случва", завърши испанският специалист.

В същото време старши треньорът на Цървена звезда Барак Башар се опита да извлече позитивите от двубоя срещу Манчестър Сити.

"Опитахме се, борихме се, но допуснахме ранен гол през второто полувреме. Те трябваше да вкарат повече. Те са страхотен отбор, имат изключителни играчи. След като допуснахме попадение, беше трудно да поддържаме темпото, защото никога не играем с това темпо в нашето първенство. Научихме много от този мач", заяви специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ким Чен-ун беше тържествено посрещнат при завръщането си в Пхенян от Русия
Ким Чен-ун беше тържествено посрещнат при завръщането си в Пхенян от Русия
Иван Колев е новият старши треньор на Славия
Иван Колев е новият старши треньор на Славия