НОВИНИ

Хотелиери пред фалит в Кюстендил. Няма туристи

bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 20.07.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Рязък спад на туристите в Кюстендил, отчитат хотелиери. Много от тях се оплакаха, че заради пандемията са на прага на фалита.

От няколко месеца семейният хотел на Ангелина Влашка почти е празен. Много от направените резервации са отменени.

"Туристите са изключително малко, празникът на черешата леко раздвижи пазара на нощувките, но за съжаление в последния момент беше отложен. Положението е просто плачевно", заявява Ангелина Влашка, която е собственик на хотел.

Въпреки, че хотелът няма туристи и работи на загуба, собствениците не са съкратили персонала, дори им увеличили заплатите. Според тур оператори, в момента няма обичайните големи групи от туристи, които идват в Кюстендил най- вече заради лечебните минерални извори и чистия въздух на близката планина Осогово.

"Въобще ако някой пътува, то пътува най-вече индивидуално, семейни пътувания, които всеки сам си ги прави, определено има интерес към планините, към нашите забележителности тука", коментира тур операторът Борислав Крумов.

За да привлекат повече туристи, някои хотели са свалили цените наполовина. Надяват се бизнесът им да потръгне, защото Кюстендил има какво да покаже с хилядолетната си история, хубавия климат и живописна природа.

Автор: Ангелина Дочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шиникова започна с победа във финалната фаза в Белград
Шиникова започна с победа във финалната фаза в Белград
Гърция затяга правилата за чуждестранните сезонни работници
Гърция затяга правилата за чуждестранните сезонни работници