НОВИНИ

Хотелиери предлагат атрактивни пакети за почивка на морето по Великден

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Петя Иванова
11:44, 24.03.2024
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Засилен интерес на български и чуждестранни туристи към нашето Черноморие за Великден. Според хотелиерите това се дължи на атрактивните цени на туристическите пакети и съвпадането на Великденските с майските празници.

Намаляват свободните места в хотелите край морето за Великден. Цените на туристическите пакети остават непроменени, въпреки инфлацията.

Стоян Маринов: "3-4-звездните хотели на база "All Inclusive" предлагат цени от порядъка 90 лева на човек на вечер, което означава, че за двама човека, за 3 дни, това е някъде от порядъка на 600 лева за двамата. Висококатегорийните хотели... - при тях цените са от порядъка 200 лева на човек на вечер на база "All Inclusive" или полупансион, което означава, че за 3-дневен пакет, двама човека ще трябва да приготвят около 1200 лева."

В един от хотелите в курорта "Златни пясъци" вече тече подготовка за посрещането на първите гости в началото май. Половината от стаите са резервирани от български и румънски туристи.

Стела Деянова - хотелиер: "Ние специално сме вдигнали с 5 лева цената, което е нищожно. Цената е 335 лева за три дни на човек на ден при "All Inclusive". Пазарът не може да поеме по-високи цени."

На юг хотелиерите също са готови за Великденските празници.

Христина Славова, Бургаска регионална туристическа камара: "В Слънчев бряг са почти на 100% пълни с румънски туристи, което е един благоприятен фактор за откриване на сезона. Малки хотели по курортите като Поморие, Созопол и Несебър и по-малките курорти на юг ще отворят, тъй като има много резервации от българи."

снимки: БГНЕС/Архив

Един от хотелите в Поморие вече е запълнен на 70%.

Георги Кадиев, адм. директор на хотел в Поморие: "Хората побързаха да си запазят места преди, реално, всичко вече да се изчерпи. Ние сме подготвили пакети, които са от три и четири нощувки, едно прекрасно съчетание на хубава, качествена храна с едно незабравимо спа преживяване и съответно празнична програма с известни български изпълнители."

За празника много българи ще пътуват и в съседните държави. Според туроператори, дестинациите Турция и Гърция вече са разпродадени.

Репортаж на Петя Иванова и Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов завърши 19-и в основното състезание в Мелбърн
Никола Цолов завърши 19-и в основното състезание в Мелбърн
Ивет Горанова спечели златно отличие на турнир по карате в Сърбия
Ивет Горанова спечели златно отличие на турнир по карате в Сърбия