НОВИНИ

Христо Иванов: Борисов се опитва да спечели време

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 14.08.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че предложенията на премиера Бойко Борисов няма да рестартират държавата, а са по-скоро ход за печелене на време сегашното правителство да изкара мандата си докрай.

Според него в изказването на министър-председателя няма достатъчно смели решения за статута на главния прокурор и състоянието на прокуратурата в България. Иванов е категоричен, че държавата може да се рестартира единствено чрез нови избори, а не с промени в Конституцията.

Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България": Борисов обяви, че това е рестарт, всъщност това е тупкане на топката. На практика това, което той предлага в съдържателен план, е закъсняла стъпка в правилната посока, недостатъчна. В процедурен план, като подход означава затъване в същото блато. Хората искат оставка и обновяване чрез нормалния процес на обновяване за една демокрация, което означава избори. Борисов предлага същият този парламент, който хората искат да изгонят, да вземе и да напише нова Конституция. И притеснението ми е, че той всъщност не се опитва да направи рестарт, а да спечели време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Оттеглям се в момента, в който бъде свикано ВНС
Борисов: Оттеглям се в момента, в който бъде свикано ВНС
18 пациенти от русенския дом "Възраждане" са излекувани от коронавируса
18 пациенти от русенския дом "Възраждане" са излекувани от коронавируса