НОВИНИ

10-годишно дете е малтретирано от служител на спортен комплекс в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 14.08.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

10-годишно момче е било малтретирано от служител на спортен комплекс в Бургас. Инцидентът с детето е станал след тренировка по плуване в най-големия басейн в морския град. По случая вече е започнала проверка. Служителят ще бъде освободен от работа след подадена от него молба за напускане.

Малко след края на тренировъчния ден, миналата седмица, един от треньорите по водна топка видял малкия Петър да плаче. Детето обяснило, че било ударено от служител на басейна, без да е виновно за нищо.

Петър Петров: Асансьорът не беше много голям и не можеха да се поберат повече хора и се бутаха. Той започна да им вика, обаче те вече бяха слезли и дойде при нас и ни викаше. Тръгнахме надолу и той ме удари с шамар в главата.

От силния шамар детето си ударило главата в асансьора. Майка му научила за случката едва, след като момчето се прибрало вкъщи.

Юлия Качакова, майка на детето: Детето беше разстроено, плачеше. И ми разказаха за случая, който е непростимо един човек да удари дете на 10-годишна възраст, след като ние си пращаме децата да спортуват и да тренират, а не да ги удрят.

Според треньорите на битото дете, асансьорът е използван по предназначение. Именно от ръководството на басейна са разпоредили да се минава през него.

Светозар Владков, треньор: Нашият клуб понеже е последен трябваше да излиза, не по каналния ред, който е през съблекалните и душовете, а през асансьора.

След случая в Община Бургас започват проверка. Оказва се, че агресивният служител е баща на управителя на комплекса.

Йордан Георгиев, председател на Комисията по спорт в Община Бургас: Едно такова отношение към децата, дори поведението им в този момент да не е било правилно, също не е правилна и реакцията на служителя.

Служителят на басейна сам е подал молба за напускане. Въпреки това, родителите на детето ще си търсят правата по съдебен път.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на БАБХ откри бактерията листерия в кашкавал и ниска масленост в сирене
Проверка на БАБХ откри бактерията листерия в кашкавал и ниска масленост в сирене
Пол Еспаргаро с КТМ най-бърз след първата тренировка преди Гран При на Австри
Пол Еспаргаро с КТМ най-бърз след първата тренировка преди Гран При на Австри