НОВИНИ

Христо Проданов: Внесли сме 10 законопроекта за доходите и един за връщане на хартиената бюлетина

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 25.10.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

БСП е внесла в Народното събрание 10 законопроекта, които касаят основно увеличението на доходите. Един измежду тези 10 е за промени в Изборния кодекс, които да дадат възможност за гласуване и с хартия, освен с машина. Това коментира в "Денят започва" депутатът от "БСП за България" Христо Проданов.

По думите му от левицата смятат, че има голяма група хора, които имат желание да гласуват, но по някаква причина се страхуват да го направят заради наличието само на машинно гласуване.

Проданов отхвърли тезата, че изборните резултати на БСП се дължат само на липсата на гласуване с хартиена бюлетина.

"В никакъв случай, в Изборния кодекс не търсим вината или оправдание за резултатите на БСП. Но в крайна сметка това, както казах, е възможност, защото в никакъв случаи ние не мислим, че тези хора, които се страхуват да отидат да гласуват с машините, че те гласуват само за БСП. Точно обратното - те гласуват за всички партии, но е важно тези хора да имат възможността да го направят", каза Проданов.

Той допълни, че за избора на председател на Народното събрание от левицата са постъпили изключително принципно - след 3 денонощия и 10 проведени гласувания. Отхвърли обвиненията на други депутати, че от БСП са подкрепили Вежди Рашидов с уговорката те да получат подкрепа за предложението им за връщане на хартиената бюлетина.

Проданов призова служебното правителство да не се занимава с вътрешнопартийните въпроси в БСП, тъй като основната работа на един служебен кабинет е да организира честни и прозрачни избори.

С оглед на предстоящата тежка зима най-добре е да има правителство, заяви Проданов. Той изключи възможността да подкрепят първия мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство, а биха разговаряли с "Продължаваме Промяната" за успешно реализиране на втория мандат.

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте повече теми от „Денят започва“

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трудна победа за световния номер 1 Алкарас на старта в Базел
Трудна победа за световния номер 1 Алкарас на старта в Базел
71-годишен пловдивчанин живее в опожарения си дом, съседи търсят съпричастност
71-годишен пловдивчанин живее в опожарения си дом, съседи търсят съпричастност