НОВИНИ

Христо Стоичков откри "Градината на света" в Пазарджик

христо стоичков откри градината света пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 23.09.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболната легенда Христо Стоичков присъства на тържественото откриване на „Градината на света” в Парк-остров “Свобода” в Пазарджик. Стоичков, който преди година направи първа копка на иновативния международен проект заедно с кмета на града Тодор Попов, има специален кът с футболна топка в центъра, на която е изобразена осмица, номера с който Христо Стоичков играеше през своята кариера.

Проектът има за цел да представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от България, Балканите, Европа и света.

"Това е градината на мира, на обича, това е градина на уважението. Тази градина събира, тя може да бъде послание към всички хора, че на едно място в света наричано Пазарджик, наричано България има градина, която обединява. Тук сърцето започва да тупти на всеки, който влезе. След няколко месеца ще има още зеленина, за да видят хората от целия свят къде е България", каза Стоичков пред БНТ.

Карл Люис, носител на 9 олимпийски и 8 световни титли, пристига в страната ни по покана на Община Пазарджик, организацията "Пробег на мира", Асоциация "Докосни дъгата" и Сдружение "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува". Той ще се включи в редица мероприятия заедно с Христо Стоичков, с които целят да популяризират спорта в Пазарджик. Те двамата са посланици на мира, единият на Америка, а другият на Европа.

"Ние сме горе-долу една възраст. Мога да му ударя едно 30 метра, да видим кой е по-бърз. За мен е чест и гордост, че той ме номинира да съм посланник за Европа. Бъгария е малка, но красива държава", допълни той.

Утре Стоичков и Люис ще дадат специално интервю за предаването "Арена спорт", което може да гледате от 12:30 ч. по БНТ 1!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова атака над Севастопол
Нова атака над Севастопол
Еврокомисар е в Китай в опит да се избегне търговска война
Еврокомисар е в Китай в опит да се избегне търговска война