НОВИНИ

Христо Янев: Ще направим всичко, което зависи от нас, за да се изкачим в класирането

христо янев направим всичко зависи нас изкачим класирането
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:13, 04.04.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Ботев Враца Христо Янев се опита да извлече позитивите от нулевото равенство на своя тим като гост на ЦСКА 1948 в двубой от 27-ия кръг на родната Първа лига.

След мача треньорът призна, че на неговите футболисти им липсва самочувствие, но обеща до края на сезона в тима да дадат всичко от себе си в битката за оставане в родния елит.

"Нервен мач. Липсва ни самочувствието, което искам да имаме. Но трябва да бъдем позитивни. В трети пореден мач не допускаме загуба, което досега не беше се случвало. Искам различно поведение. И играчите ни, както и ние искаме да се спасим. И ще направим всичко, което зависи от нас до края на сезона, за да подобрим точковия си актив и да се изкачим в класирането", започна Янев.

"В защита отборът беше много дисциплиниран. Затворихме пространствата, защото знаем, че имат силни крила. Например специално внимание имаше за Педриньо, който може и да пробива, и да центрира. Имат хора като Талис, който играе добре с топката. И ние трябваше да сме внимателни, да не им позволяваме да използват силните си страни. Получи се. Но не си използвахме нашите шансове в атака, както и прехода не ни се получи няколко пъти. Но трябва да похвалим и техните централни защитници – две момчета на по 20 години, които играят много добър футбол", продължи той.

Младият специалист обърна внимание и на съдийството по време на мача в Бистрица, като изрази мнение, че реферът Георги Давидов отсъдил "много леки нарушения".

"30 фаула в мача? Коментирайте го вие. Не може всяко съприкосновение да е фаул. Има много контакти във футбола, това е контактен спорт. Трябва да е ясно кое съприкосновение е фаул. Ние във фаза защита играхме добре. ЦСКА 1948 са отбор с добри индивидуалности и ние използвахме фаулове да ги спираме, но имаше и много леки нарушения", коментира бившият футболист.

Накрая старши треньорът на врачани говори и за битката за оцеляване в родната Първа лига.

"Опитвам се да разглеждам нещата философски. За да стигнеш от Точка А до точка Б трябва да вървиш – без значение през какви спадове преминаваш, без значение от профила на човека, да вървиш напред. Аз казвам, че всяка една точка ще ни бъде от полза", завърши Христо Янев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петя Банкова и още двама са задържани за 72 часа
Петя Банкова и още двама са задържани за 72 часа
Нестеров победи №4 в схемата и се класира за четвъртфиналите в Египет
Нестеров победи №4 в схемата и се класира за четвъртфиналите в Египет