НОВИНИ

Хуберт Хуркач вдигна първа "Мастърс" титла

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:27, 05.04.2021
Чете се за: 01:07 мин.
Тенис
хуберт хуркач вдигна първа мастърс титла

Полският тенисист триумфира в надпреварата от сериите "Мастърс 1000" в Маями, надигравайки във финала младия италиански талант Яник Синер с 7:6(4), 6:4.

Най-младия финал в историята на надпреварата противопостави двама абсолютни дебютанти на подобна фаза, като по-добрата игра на ретур на поляка беше решаваща за неговия успех.

Поставеният под №26 поляк влезе по-добре в срещата и осъществи ранен пробив, който му осигури аванс от 3:0 гейма. Синер обаче отговори подобаващо и изравни при 3:3. Въпреки това, младият италианец беше този, който продължи да има трудности на сервис, като му се налагаше често да спасява точки за пробив. В 11-ия гейм Яник нанесе своя удар, пробивайки за 6:5, но се пропука, сервирайки за сета и в край на сметка допусна да се стигне до тайбрек. В него Хуркач дръпна с 6-2 точки и реализира третия си сетбол, за да поведе в резултата.

Това се отрази крайно негативно на Синер, чиито проблеми на сервис се задълбочиха в началото на втората част, което допринесе за това той да изостане с два пробива и 0:4. Яник отрази нови два брейкбола в петия гейм, а в следващата част намали още веднъж на 2:4. Хуркач обаче не допусна връщането и на втория пробив и след 6:4 в своя полза сложи точка на спора след час и 46 минути игра.

По този начин 23-годишният Хуберт стана първият полски тенисист, който печели титла от Мастърс турнир, след като през 2012-та година в Париж, Йежи Янович отстъпи на финала в зала "Берси" на Давид Ферер.

Освен това Хуркач продължи впечатляващата си серия в щата Флорида през този сезон, след като завоюва втора титла там. Полякът триумфира в първата седмица на сезона на надпреварата в Делрей Бийч, като по този начин той фиксира общо 10 поредни победи във Флорида.

Като допълнение 24-годишният поляк продължава да няма загубен финал в АТР, като вече има три спечелени титли, всичките спечелени на територията на САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС с голяма преднина в област Добрич при обработени 86,2% от протоколите
ГЕРБ-СДС с голяма преднина в област Добрич при обработени 86,2% от протоколите
ЦИК: Организацията по предаване на протоколите се осъществява от общините и РИК-овете
ЦИК: Организацията по предаване на протоколите се осъществява от общините и РИК-овете