НОВИНИ

И Христо Порточанов се кандидатира за президент на БФС

христо порточанов кандидатира президент бфс
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 23.09.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Христо Порточанов обяви кандидатурата си за президент на БФС. На пресконференция в Бургас той посочи основните точки, по които би работил, ако бъде избран.

Сред приоритетите за Христо Порточанов е построяването на втора национална база.

Извънредният конгрес е планиран да се състои на 12 октомври от 10.00 часа в зала 1 на НДК. Към момента Борислав Михайлов и Димитър Бербатов са с издигнати кандидатури за президентския пост.

“Имаме намерения, да се опитаме да изградим втора национална база на морето. Имаме добри намерения, много намерения, но не всичко става с магическа пръчка. Първо трябва да спечелим. Аз знам какво ще направим, ако спечелим. Знам, че недоволните ще бъдат сведени до минимум”, заяви Порточанов.

Той сподели и мнението си към екипа на Димитър Бербатов.

“Мартин Петров е народно момче, Стилиян Петров има прекрасен характер, но той казва, че няма да бъде в България, заради заболяването си”, твърди бившият президент на Нефтохимик.

Порточанов разясни и нововъведенията, които ще предложи: „Ако бъдем избрани, веднага ще предложим почетен президент. Предлагаме в рамките на 4 месеца да се проведе конгрес, когато президентът подаде оставка или е в трайна невъзможност да упражнява функциите си. Предлагаме и мандатност на президента – 2 мандата.”

Порточанов увери медиите, че екипът му се състои само от качествени хора. Той увери, че би работил за прекратяване на черното тото в българския футбол.

Той взе отношение, относно чужденците в първенството: “Ние ще ограничим чужденците извън Европейския съюз. Аз бях доста краен бройката им да бъде до 3-ма, ограничаваме се до 4-ма на терена и на 5-ма картотекирани. Само така може да стане силен националния отбор. Сега имам информация, че е добър колектива в националния отбор. Да, възможностите на играчите са по-скромни, но досега никой не им е давал възможност”, смята кандидатът за президент на БФС.

Христо Порточанов изрази желание да се кандидатира за президент на БФС още миналата година, когато се очакваше Конгрес да се проведе в края на 2020 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море преодоля Миньор Перник за Купата на България
Черно море преодоля Миньор Перник за Купата на България
От БФС пуснаха правилата за издигане на кандидат за президент
От БФС пуснаха правилата за издигане на кандидат за президент