НОВИНИ

И подуправителят на БНБ Радослав Миленков отказа поста служебен премиер

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:55, 21.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
И подуправителят на БНБ Радослав Миленков отказа поста служебен премиер
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Аз съм представителят на България в Надзорния съвет на Европейската централна банка и специално за мен е абсолютно изключено дори да се коментира възможна опция за поемане на функцията на министър-председател. Това заяви подуправителят на БНБ Радослав Миленков след срещата с президента Румен Радев.

"Моите разговори с президента винаги протичат по един и същ начин – аз детайлно му обясних, отново повторих, че освен функциите в БНБ като подуправител, аз съм член и на Надзорния съвет на Европейската централна банка, и на Надзорния съвет на Европейския банков орган, с произтичащи ограничения. Единствената нова разлика сега е, че в момента ръководя управление "Емисионно" като допълнение в управление "Банков надзор", каза Миленков.

Подуправителят на БНБ обясни, че дори не се е стигнало до директен въпрос дали може да заеме позицията служебен премиер, тъй като ситуацията както за него, така и за президента, а също и за обществото е ясна, а именно че има ограничения, които не позволяват той да оглави подобен пост.

"Аз работя професионално и в Централната банка, и в Европейската централна банка. Аз съм директно в Надзорния съвет на Европейската централна банка", подчерта отново той.

Миленков заяви, че няма да дава оценки на колегата си Петър Чобанов, който изрази готовност да заеме поста на служебен премиер.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболните Берое и Монтана 2003 научиха програмата си в Адриатическата лига
Баскетболните Берое и Монтана 2003 научиха програмата си в Адриатическата лига