НОВИНИ

Идва "черният петък" - за какво да внимаваме при промоциите

bnt avatar logo
от БНТ
06:58, 18.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

При строги ограничителни мерки и повече пазаруване онлайн ще премине и тази година "Черният петък" у нас. В повечето от магазините големи намаления ще има не само в рамките на един ден, а през цялата следващата седмица.

Електроуреди на промоция, подаръци за коледно-новогодишните празници или дрехи за зимния сезон. Това са сред водещите неща, които привличат хората в магазините, по време на сезона на шоковите намаления.

Абсолютно всичко се търси - перални, телевизори и красота сектор - всичко. Месецът на офертите е именно ноември, имаме страшно големи намаления от всички категории от цялото портфолио на магазина ни, казва Кристина Павлова, супервайзер в магазин за техника.

Заради мерките около пандемията голяма част от хората избират да пазаруват изцяло онлайн. Този вид пазаруване обаче крие и много рискове.

Основното нещо, за което трябва да се внимава от страна на потребителите за онлайн пазаруване, е търговецът. Тоест, на кого даваме своето доверие и своите пари. Това означава да намерят контактите на този търговец, когато е онлайн и да видят как биха могли да се свържат при евентуален въпрос, обяснява Соня Спасова, директор на Европейския потребителски център в България.

Въпреки изискването за наличие на зелен сертификат при посещение на големите търговски обекти, хората от всякакви възрасти предпочитат да дойдат на място, за да видят и пипнат продукта, преди да го купят.

И онлайн поръчките се увеличават, но хората предпочитат да дойдат тук на място и да видят с очите си за какво става въпрос, допълва Кристина Павлова, супервайзер в магазин за техника.

На входа на повечето хипермаркети ще има служители, които ще изнасят всеки избран артикул, за да може да се види на място.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се създава музика от отпадъци
Как се създава музика от отпадъци
Защо паметник на културата в центъра на Варна е пред срутване
Защо паметник на културата в центъра на Варна е пред срутване