НОВИНИ

Ига Швьонтек се оттегли от турнира в Мадрид

Ига Швьонтек
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:13, 27.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Световната №1 в тениса при жените Ига Швьонтек отказа участие от турнира в Мадрид от категорията WТА 1000. Причината за решението ѝ е контузия на дясното рамо.

Полякинята използва социалната мрежа "Туитър", за да уведоми последователите си, че тялото ѝ се нуждае от почивка, след интензивния тенис в продължение на месеци.

"След интензивни последни седмици, успях да спечеля четири турнира подред, но сега е време да се погрижа за рамото си, в което има умора още от турнира в Маями. Нямах възможността да му отделя необходимото внимание. Нуждая се от почивка от интензивните мачове, за да обърна внимание на травмата по подходящия начин. Затова, за жалост, се оттеглям от турнира в Мадрид. Тялото ми се нуждае от почивка. Ще използвам времето, за да се подготвя за турнирите в Рим и Париж. Ще се видим там скоро. Надявам се да играя много пъти в Мадрид за в бъдеще", написа тя.

Тенисистката се намира в серия от 23 поредни победи, след като труимфира на турнира по тенис на червени кортове в германския град Щутгарт с награден фонд 611 хиляди евро с успех над Арина Сабаленка с 6:2, 6:2 след 1 час и 25 минути игра. Състезателката спечели четвърта поредна титла и общо седма в кариерата ѝ.

Тя ще може да се върне на корта на 9-и май, когато започва турнира в Рим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП: Позицията на Радев за въоръжаването на Украйна е позорна
ПП: Позицията на Радев за въоръжаването на Украйна е позорна
Алекс Николов с признание в САЩ
Алекс Николов с признание в САЩ