НОВИНИ

Илиан Илиев: Георги Костадинов ще бъде една от опциите ни срещу Танзания и Азербайджан

илиан илиев георги костадинов една опциите танзания азербайджан
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:27, 01.03.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев коментира за пръв път избора си на състезатели, които се подвизават в чужбина и на които той ще разчита за предстоящите мачове срещу Танзания и Азербайджан от мини турнира FIFA Series в Баку, който ще се проведе във втората половина на март.

Най-голям интерес сред повиквателните предизвика тази на бившия капитан на "лъвовете" Георги Костадинов, който не е играл за България от месец юни 2022 година.

Опитният халф понастоящем носи екипа на кипърския АПОЕЛ Никозия, който към този момент е лидер в местното първенство с актив от 59 точки след 26 кръга, а дотук през сезона самият Костадинов е изиграл 30 мача във всички турнири.

"Георги Костадинов не е единственият, когото следихме. Имаше и други момчета, които обаче не сме извикали. Все пак това са контроли, в които може да разчитаме на различни играчи и да проверим в какво състояния са. Костадинов играе в отбор, който е в челото на класирането в Кипър и ще бъде една от опциите ни за тези два мача", коментира Илиан Илиев след успеха на клубния му Черно море с 2:1 срещу Ботев Враца в среща от Първа лига.

Българският национален отбор по футбол ще изиграе двата си двубоя от FIFA Series съответно на 22 март (петък) срещу Танзания и на 25 март (понеделник) срещу Азербайджан, като мачовете ще бъдат излъчени НА ЖИВО по БНТ и на bntsport.bg!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С тържествена заря-проверка Бяла отбеляза 146 години от освобождението на България
С тържествена заря-проверка Бяла отбеляза 146 години от освобождението на България
Левски взе своето срещу последния в НВЛ
Левски взе своето срещу последния в НВЛ