НОВИНИ

Илиан Илиев: Искам максимално раздаване и очаквам само победа (ВИДЕО)

„Трикольорите“ ще премерят сили с Танзания в петък от 15:00 часа. Срещата е част от приятелския турнир FIFA Series в Баку, Азербайджан.

Илиан Илиев национален отбор
bnt avatar logo
от БНТ
14:41, 21.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Трябва да подходим изключително сериозно към мача по две причини: първо от уважение към противника и второ, защото вече трети мач сме заедно. Като състав няма да бягаме много от предишните два двубоя. Това каза на официалната си пресконференция преди мача срещу Танзания селекционерът на България Илиан Илиев.

Припомняме, че „трикольорите“ ще премерят сили с африканската държава в петък от 15:00 часа. Срещата е част от приятелския турнир FIFA Series в Баку, Азербайджан.

„Слава богу всички футболисти са здрави, с изключение на тези, които отпаднаха принудително по-рано. Противникът ни не е добре познат, но игрово трябва да покажем добро лице. Както казах, съставът ни ще бъде близо до този от предишните два двубоя“, добави Илиев.

„В съвременния футбол има отбори, които може да не са световноизвестни, но ако ги оставиш да си играят тяхното могат да причинят проблеми. Искам всеки един от играчите ми да покаже желание да помогне, дори да получи само 5 минути“, каза още Илиев.

Относно състава на Танзация, селекционерът каза следното:

„Африканските отбори играят повече на инстинкт. В дадени ситуации тактически не са толкова подредени, колкото европейските отбори, но не трябва да разчитаме само на това. Ако не сме на нашето ниво като концентрация и мобилизация могат да ни създадат проблеми, както се получи срещу други съперници през последната година. За нас е важно утре да победим, очакваме само победа. Ще играем за резултат“, добави Илиев.

Гледайте България - Танзания този петък (22 март) от 15:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg! Студийната ни програма започва в 14:30 ч!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 души са задържани след операция на ГДБОП за престъпления с културни ценности
12 души са задържани след операция на ГДБОП за престъпления с културни ценности
Съдът отхвърли жалбата на майката на Навални, че не е получавал адекватни медицински грижи в затвора
Съдът отхвърли жалбата на майката на Навални, че не е получавал адекватни медицински грижи в затвора