НОВИНИ

Илиан Илиев: Изиграхме нервен мач, но важни са трите точки

илиан илиев изиграхме нервен мач важни точки
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:17, 01.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Черно море Илиан Илиев остана доволен от домакинската победа с 2:1 срещу Ботев Враца, която временно върна варненци на върха в подреждането на Първа лига с три точки аванс пред Лудогорец, който обаче има и цели два двубоя по-малко.

Опитният специалист определи мача на "Тича" срещу врачани като "нервен" и сподели, че успехът за неговите момчета е дошъл по трудния начин.

"Това, което говорихме тук преди няколко дни се потвърди. Това са трудните ни мачове - малко повече вкарваме напрежение, победата е на всяка цена и видяхте, че изиграхме нервен мач, в който са важни трите точки. Наистина можехме да контролираме мача по-добре след 2:0, но не се получи, мина по трудния начин", коментира Илиев.

Старши треньорът на "моряците" допълни още, че тимът му е бил затруднен от отбора на Ботев Враца, но в същото време бе категоричен, че футболистите на Черно море не са показали най-доброто си лице.

"Ботев Враца от първите два кръга няма нищо общо като състав. Те вкараха трима нови чужденци, нови говорим в кавички, тъй като двама от тях се върнаха – Меси Биатумусока и Клери Сербер - Ласана Н'Диайе също игра. Играха с осем чужденци срещу нас, което предполага, че имат добри качества и ни затрудниха максимално. Държаха топката", заяви българският наставник.

"Ние много бързо давахме топката на противника, не успявахме да я задържим. Като цяло казах – важни три точки и продължаваме напред. Всички знаят, че нашите футболисти могат много повече от това, което показаха днес", завърши Илиан Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски остана 31-и в първия старт на голямата шанца в Лахти
Владимир Зографски остана 31-и в първия старт на голямата шанца в Лахти
Камбарев: В момента червените линии не са червени линии, чакаме документа на Борисов
Камбарев: В момента червените линии не са червени линии, чакаме документа на Борисов