НОВИНИ

Илиан Илиев: Надявам се да спечелим Купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:47, 04.04.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
илиан илиев надявам спечелим купата
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Наставникът на Черно море Илиан Илиев си пожела триумф в турнира за Купата на България, след като неговият тим елиминира ЦСКА и се класира за полуфиналите в надпреварата.

Минути след успеха с 2:1 на "Българска армия" треньорът на "моряците" похвали своите футболисти, за спазването на тактическата дисциплина и допълни, че е очаквал нервност в поведението на "армейците".

"Искам да благодаря на футболистите за дисциплинираната игра. ЦСКА е много добър отбор. Но ние изпълнихме плана си и успяхме да ги победим. Не допуснахме грешките от други мачове, които вървяха добре, но заради грешки не успявахме да ги спечелим. Знаехме, че в ЦСКА ще има нервност и това се видя. Всичко в нашия план беше важно, но бих откроил това централните им защитници да не успяват да изнасят топката спокойно, защото когато тя стигне до фланговете, там вече може да се случи всичко. Исмаил Иса и Атанас Илиев не са работили достатъчно заедно в атака и имат още резерви в играта си, но днес това проработи", започна Илиев.

Опитният специалист не скри и амбициите си за триумф в надпреварата, който би бил втори за него като треньор след този му с отбора на Берое през 2010 година.

"Надявам се да спечелим купата. За пет години, в които съм треньор на Черно море, два пъти сме играли у дома. Сега това ще се случи, тъй като полуфиналите са в два мача. Но ако искаш да спечелиш турнира, трябва да бъде готов да победиш всеки отбор навсякъде. Всички тимове на полуфиналите са достатъчно силни. Днес в края на мача си пролича, че ни липсва малко самочувствие, но пък се създаде повече адреналин за публиката. В паузата за националните отбори успяхме да поработим във физически аспект и това ни беше много полезно", завърши Илиан Илиев.

С достигането си до полуфиналите през този сезон пък всички фенове на варненци навярно се връщат към последния случай, в който техните любимци бяха сред четирите най-добри отбора в турнира за Купата на България. Това се случи през сезон 2014/15, когато, водени от вече покойния Никола Спасов", "моряците" стигнаха до първия си и до момента единствен триумф в надпреварата след инфарктна победа с 2:1 над Левски след продължения на финала в Бургас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столтенберг покани Зеленски на срещата на върха на НАТО през юли
Столтенберг покани Зеленски на срещата на върха на НАТО през юли
Саша Илич: Няма как да очакваш победа, когато направиш две подобни грешки
Саша Илич: Няма как да очакваш победа, когато направиш две подобни грешки