НОВИНИ

Илиан Илиев пред БНТ: Трябва да премахнем натрупания негативизъм към националния отбор

"Не искам да коментирам феърплея в първенството", каза специалистът

Илиан Илиев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:18, 21.01.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на националния отбор и Чено море Илиан Илиев сподели в предаването "Арена спорт" за какво мечтае да постигне с България, и докъде се простират амбициите му с "моряците".

"Черно море е един от най-постоянните отбори. Държахме ниво почти през цялата година. Разликата от предишни сезони е, че нямахме такива сривове. Това се постига с доста работа. Ние сме и от доста време заедно и имаме една основа от футболисти, които са с нас много време, които подкрепят новите да се климатизират към отбора", сподели специалистът.

Той отговори и на въпроса дали може Черно море да триумфира с шампионската титла през настоящия салон, както и ще се стигне ли до титлата чрез феърплей.

"Знаем, че много трудно може да се постигне, защото трябва да се подготвим добре и още от първия мач да се се опитаме това ниво, с което завършихме предния полусезон. Какво означава феърплей? От наша страна, ние ще го направим. Не искам да коментирам тази тема, за да правя заглавия после. За мен не е нормално да играем в понеделник в 16:00 часа. На малко повече от 100 километра сме от Разград. Със сигурност някои семейства, които искат да ни гледат на живо, условията на стадиона на Лудогорец го позволяват. Обаче в понеделник трудно някой ще излезе от работа или пък детето ще излезе от училище. Трябва да се помисли за това. Вероятно ако мачът бе от 18:00 часа щеше да е по-нормално", заяви още Илиев.

Той коментира и работата си в националния отбор.

"Аз имах разговори и преди това за длъжността. Не, че сме отказвали, просто така бяха нещата, че на този етап няма да се случат. Нещото, което ни накара да се съгласим, беше този натрупан в годините негативизъм. Независимо кой е треньор, кои са футболистите. Ние имаме добри играчи и едно от нещата е да покажем, че не сме чак толкова лоши. Трябва и да им повдигнем самочувствието, тъй като ако един футболист с нелоши качества има самочувствие, можем да накараме хората отново да се идентифицират с националния отбор", сподели Илиев.

Една от основните цели на специалиста е националния отбор е да има стабилна основа.

"Трябва да имаме един гръбнак, както в Черно море го имаме и само да надграждаме" заяви Илиев.

Цялото интервю с Илиан Илиев може да видите във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магдалена Малеева пред БНТ: Григор Димитров и Виктория Томова вероятно играят най-добрия си тенис
Магдалена Малеева пред БНТ: Григор Димитров и Виктория Томова вероятно играят най-добрия си тенис
Радослав Янков пред БНТ: Ще се радвам да има ежегодни състезания в Банско и Пампорово
Радослав Янков пред БНТ: Ще се радвам да има ежегодни състезания в Банско и Пампорово