НОВИНИ

Илиана Раева: Ансамбълът ни не участва в Баку заради липса на покана

Илиана Раева
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 22.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева обяви, че ансамбълът ни не участва на Световната купа в Баку (Азербайджан) този уикенд, заради липсата на покана от страна на домакините.

В турнира се включиха само двете ни индивидуални представителки Боряна Калейн и Ева Брезалиева.

"Според нововъведеното правило за участие на световни купи и неучастието на ансамбъла ни на световното първенство в Япония, БФХГ трябва да получи официална покана от Международната гимнастическа централа (ФИГ), след като страната домакин е написала в срокове такава покана до ФИГ за участие на българския ансамбъл. Такава покана ние получихме от ФИГ за Атина, за Ташкент и за Пезаро. За Баку не получихме", сподели в социалната мрежа Фейсбук Илиана Раева.

Тя разясни, че липсата на такава покана се дължи на някакво недоразумение. Илиана Раева сподели още, че е в много добри отношения с Марияна Василева, която е основният двигател на художествената гимнастика в Азербайджан.

"За да не се пораждат излишни неверни коментари, бих искала да уточня, че отношенията между България и Азербайджан, както и между мен и Марияна са отлични. В подкрепа на това ще споделя, че тя ми се обади преди дни, за да ми обясни, че е станало някакво забавяне и недоразумение. Уверявам ви, че няма драма и мистериозни отношения. Да пожелаем успех на Боряна и Ева", написа още Раева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задръствания и напрежение по пътищата през първия ден от голямото пътуване (Снимки и видео)
Задръствания и напрежение по пътищата през първия ден от голямото пътуване (Снимки и видео)
Красимир Инински: Изпращаме много силно Европейско първенство
Красимир Инински: Изпращаме много силно Европейско първенство