Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Илиана Раева и министър Василев се сдобриха

от БНТ
22:45, 13.01.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
илиана раева обичам българия
Слушай новината

Напрежението между министъра на спорта Радостин Василев и президента на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изглежда вече е потушено.

Това стана ясно след публикации на двете силни спортни фигури в социалните мрежи.

Първо спортният министър използва профила си във Фейсбук, за да изкаже уважението си към Раева, която той сам определя като "златно българско момиче".

"Аз съм човек, който се опира на фактите и моята работа като министър е, от една страна, да направя така, че всички спортисти в България да могат достойно да упражняват своя спорт и от друга страна да прекъсна всички порочни практики, които пречат на българския спорт да се развива. И от тази гледна точка, явно днес, се е получило недоразумение.

Вероятно емоционално недоразумение. Затова ще бъда безпределно ясен.
Госпожа Илиана Раева е златно българско момиче и създател на много златни български момичета, заради които и аз, както и много българи сме се гордеели, че сме българи. Като такава я уважавам много и това никога не може да се промени.

Както и нищо няма да промени желанието ми да вкарам силата на българския закон в българския спорт", гласи изявлението на Василев.

Минути по-късно президентът на БФХГ оповести, че лично министър Василев ѝ се обадил, за да поднесе своите извинения с покана за среща в кабинета му утре.

"Днес беше един тежък ден за мен и българската художествена гимнастика.

Министър Василев ми се обади преди минути по телефона и ме покани утре на разговор в кабинета си. Пожела да ми се извини като мъж към жена по телефона. Написа пост, в който изказва своето отношение към мен и "златните ни момичета".

Оценявам тази подадена ръка и с удоволствие ще отида на срещата. Защото аз представлявам един красив, много успешен женски спорт, за който трябва да се грижа и да работя за неговото развитие и просперитет.

Отдавна съм разбрала, че българската художествена гимнастика седи на висок пиадестал, много по-високо от личните ми чувства и понякога от нараненото ми достойнство", оповести Раева с социалните мрежи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спортният министър ще освободи ръководството на Българския спортен тотализатор
Спортният министър ще освободи ръководството на Българския спортен тотализатор
България с втори пореден чист успех на Балканиадата по волейбол до 18 г. в София
България с втори пореден чист успех на Балканиадата по волейбол до 18 г. в София