НОВИНИ

Илиана Раева пред БНТ: Пред кралицата всички седят с наведени глави (ВИДЕО)

Турбулентна олимпиада, заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика

Илиана Раева пред БНТ: Пред кралицата всички седят с наведени глави (ВИДЕО)
bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 10.08.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Илиана Раева определи като турбулентно участието българските гимнастички на Олимпийските игри в Париж. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика отбеляза, че отпадането на Стилияна Николова на финалите в индивидуалния многобой е бил голям шок. Тя допълни, че родната грация е била единствената, която е могла да победи носителката на златото - Дария Варфоломеев.

Пред БНТ Раева говори още за представянето на сребърната медалистка Боряна Калейн и ансамбъла. Ето какво гласи нейната равносметка:

Турбулентна олимпиада. В първия ден бяхме в ада, запокитени в пропастта заради това, че Стилияна Николова отпадна от финалите. Стилияна е най-големият фаворит за спечелването на златния медал, защото единствената гимнастичка, която можеше да победи Дария Варфоломеев чисто математически, беше тя. Стиляна я е побеждавала. Отпадането на Стиляна беше голям шок за нас“, започна тя.

„След това възкресението на Боряна с една изключителна игра. Пред всички искам да заявя, че олимпийската шампионка е правилна. Тя е изключително силен състезател, но кралицата на това състезание е Боряна Калейн. Знаете, че пред кралицата всички седят с наведени глави", допълни една от легендите на българската художествена гимнастика.

Много добро съдийство. Всички видяхте ансамбъла. Ако си бяхме изиграли обръчите, щяхме да станем олимпийски шампионки. Нашето силно оръжие беше второто съчетание, на което на всички състезание сме побеждавали с огромна разлика. Надявахме се да можем да стигнем до финал с тези две огромни грешки на обръч, които ни костваха много точки. Въпреки това момичетата се вдигнаха и застанахме в подножието – там където боли най-много, каза още тя.

Силна година, абсолютни европейски шампионки. Боряна е медалистка, спечели шампионски купи. Това беше най-важното състезание и трябва да и направим анализите, да си вземе поуките и да си видим грешките, за да продължим по-силно за следващата олимпиада“, заяви Раева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидия Ко допълни колекцията си от олимпийски медали със злато в голфа
Лидия Ко допълни колекцията си от олимпийски медали със злато в голфа