НОВИНИ

Илиана Раева: Това е целенасочена атака към мен и семейството ми

илиана раева целенасочена атака мен семейството
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 13.01.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева определи думите на спортния министър Радостин Василев като целенасочена атака към нея и семейството ѝ.

На извънредна пресконференция днес министър Василев обяви, че Раева е облагодетелствана от мафията.

"След като чух какво каза министърът, аз вече съм убедена, че това е някаква целенасочена атака към мен и семейството ми, надявам се да не е към БФХГ. Нали разбирате за какво обвинение става въпрос, че ние сме били облагодетелствани от мафията. Той излъга, абсолютно излъга", заяви президентът на БФХГ.

"В никакъв случай не съм казвала, че от нещо съм недоволна. Това, което съм написала, е стопроцентовата истина. Не знам защо каза, че ние сме били облагодетелствани, напротив, всяка година на нас ни се режеше от бюджета и след това търсихме спонсори, за да могат да се случат нещата", каза Раева след извънредния брифинг на Василев.

"Изумена съм това, което казва той. Той се опитва да настройва федерация срещу федерация. Той каза, че има на запис всичко, ами държа да го покаже, да чуете какво съм казала. "Милион и половина от мафията облагодетелствани", вие нали разбирате за какво обвинение става въпрос, че ние сме били облагодетелствани от мафията. Той излъга, абсолютно излъга. Опита се да ме засегне на психическо състояние, на възпитание, няма как да ме засегне. Аз никога не съм търсила него по телефона, един-единствен път, след като получихме документите, се обадих, защото смятам, че той трябва да е запознат. Те бяха лъжа след лъжа. Не съм казвала Пламен, а Пламен Манолов. Опита се да се вмени на журналистите някаква демонична моя характеристика. Той целенасочено се опита да ме компрометира. Това е абсолютна атака, да трупа някакъв авторитет на гърба на някои федерации, явно си е избрал БФХГ", добави Раева.

"Той е министър и трябва да работи с всички федерации. Аз съм президент на федерация и трябва да работя с всеки спортен министър. Да видим", завърши Илиана Раева.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежението Русия - Запада обсъждаха на среща на ОССЕ във Виена, няма пробив
Напрежението Русия - Запада обсъждаха на среща на ОССЕ във Виена, няма пробив
Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ за компенсации за тока на бизнеса
Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ за компенсации за тока на бизнеса