НОВИНИ

Илия Груев: Договорът на сина ми с Вердер Бремен е дългосрочен

Илия Груев младши
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 27.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Договорът на Илия Груев-младши в завърналия се в Бундеслигата тим Вердер Бремен е дългосрочен, призна баща му Илия Груев в специално интервю за БНТ.

Младият футболист се присъедини към академията на Вердер Бремен през 2015 г. Четири години по-късно той стана част от втория отбор на "бременските музиканти". Дебютът му бе през сезон 2020/2021, когато влезе като резерва в края на гостуването на Хановер за Купата на Германия, спечелено с 3:0. През миналия сезон младежкият национал изигра 26 мача във второто ниво на немския футбол и допринесе за завръщането на тима в елита.

Неговият баща Илия Груев, който бе част от силната българска колония по терените на Германия, коментира преподписването на договора на сина си.

"Контрактът е дългосрочен. За мен това е едно голямо постижение, не само с оглед на ситуацията в българския футбол в момента. Бундеслигата е едно от най-силните първенства в Европа. Радвам се, че сина ми, който е български гражданин, е част от тази Бундеслига. За съжаление това не се случваше в последните години. Много сме горди. Към него имаше интерес от силен клуб като Аякс. Това радва всички нас", сподели той.

Автор: Илиян Енев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъжд отложи мачовете на българите на Уимбълдън
Дъжд отложи мачовете на българите на Уимбълдън
Откриха мамутче на 30 000 години
Откриха мамутче на 30 000 години