НОВИНИ

Илия Кузманов, Синдикална федерация на служителите в МВР: Досега полагахме безплатен извънреден труд

bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 25.09.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Парламентът гласува окончателно промените в Закона за МВР, с които всеки положен извънреден труд от полицаите ще се компенсира финансово, а не с почивни дни, както беше досега.

Извънредният труд ще се заплаща колкото е нормалната ставка - в почини дни 50%, за делничните предстои тепърва да се види, предполагам, че по същия начин. Това е възстановяване на една справедливост, която отдавна искаме от министерството. Това заяви в "Денят започва" Илия Кузманов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

НС прие всеки извънреден труд на полицаите да се компенсира

По думите му досега се е допускало много извънреден труд - 100-150 часа, които са оставали некомпенсирани. Именно това е принудило служители в МВР да протестират през юли.

Илия Кузманов: За съжаление, това е едно от малкото искания, които към момента са изпълнени. Досега полагахме, на практика, безплатен труд.

Кузманов каза още, че с промените има и други положителни неща - възстановени са социални придобивки за служители по Закона за държавния служител, има възстановени полицейски правомощия в Института по криминалистика и Института по психология.

Гледайте още от 'Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха окончателно промени в Закона за лечебните заведения
Депутатите приеха окончателно промени в Закона за лечебните заведения
Тотнъм продължи наказателната си акция на Балканите
Тотнъм продължи наказателната си акция на Балканите