НОВИНИ

Има задържан за палежа на "Купола" в Благоевград

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 06.09.2021 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Големият пожар в центъра на Благоевград вчера е запален нарочно. Вече има и задържан - 43-годишен мъж. Подпалил бизнес-центъра "Купола", след като го изгонили от дискотека в сградата. Щетите са огромни.

В ранните часове на неделната сутрин мъж на 43 години допивал питието си в дискотеката, която се намира в "Купола". След спречкване с персонала бил помолен да напусне.

"Задява сервитьорката, бил е изхвърлен, така малко силно казано изхвърлен, но е бил помолен да напусне с физическо придружаване. Един час след като е напуснал заведението, се връща, след като заведението вече е затворило преди 30 минути. С бутилка, пълна с бензин, възпламенява ел. таблото, след което тръгва да бяга", обясни районният прокурор Борислав Ковачки.

Според собственика на заведението персоналът и охранителите по никакъв начин не са провокирали конфликт.

"С охранителната фирма никога не сме имали проблем. По принцип заведението не е толкова за тийнейджъри, колкото за малко по-улегнали хора, но явно алкохолът не пречи да направят беля някои хора", коментира собственикът на пиано бара Красимир Цуцаков.

Банков клон, заведения и търговски обекти пострадаха при големия пожар вчера. Иванка Благоева е собственик на един от магазините. Въпреки че няма застраховка, мисли да търси правата си по съдебен път заради нанесените материални щети.

"В момента пада покривът, който е от гипсокартон и се унищожава, и покривът, и стоката. Техниката, компютрите, всичко ще бъде блокирано по простата причина, че са наводнени", разказа тя.

Щетите от умишления пожар са за стотици хиляди левове. А районът около сградите и днес остана отцепен заради опасността от рушащи се покривни конструкции.

Репортер: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха футболистите на Мароко след въоръжения преврат в Гвинея
Евакуираха футболистите на Мароко след въоръжения преврат в Гвинея
Протестиращи в Белгия настояха за мерки срещу климатичните промени
Протестиращи в Белгия настояха за мерки срещу климатичните промени