НОВИНИ

Ветровито време в празничния 6 септември

bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 05.09.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта значителна облачност ще има над югоизточните райони от страната и до сутринта там ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – умерен вятър от изток-североизток.

Утре, на празничния ден, облачността ще е променлива, след обяд над югозападната половина от страната ще е по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 20° и 25°. Ще бъде и ветровито, с умерен до силен вятър от изток-североизток, като

В 6 области в Югоизточна България и по цялото Черноморие е в сила предупреждение от първа степен – код жълто за опасно силни пориви на вятъра, които могат да достигнат скорост до около 80 км/ч, а вълнението на морето ще бъде около 3 - 4 бала или около 2 метра височина на вълната.

Температурата на морската вода ще е около 24 - 25°, а на въздуха – между 21 - 24°. На север ще е предимно слънчево, По южното крайбрежие в сутрешните часове все още ще има значителна облачност, но ще се разкъса и намалее.

По върховете утре сутринта ще е мъгливо. Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна България и Родопите ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър.

Значителна ще е облачността и над по-голямата част от Балканския полуостров, главно в Гърция и Албания с валежи от дъжд. А след проливните валежи днес, за утре в южната ни съседка има обявено предупреждение от първа степен за силен вятър от изток-североизток, който още ще понижи температурите.

Понижение на температурите се очаква и у нас в близките дни, като във вторник и в сряда максимални ще са между 20° и 25°. облачността ще е променлива, над Източна и Южна България по-често значителна и с вероятност за слаби превалявания. В четвъртък и петък валежи ще има на повече места, главно в Южна България, а температурите ще се задържат все така по-ниски от обичайните за началото на септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Англия с категорична победа, този път Букайо Сака зарадва „Уембли“
Англия с категорична победа, този път Букайо Сака зарадва „Уембли“
Доброволци почистиха река Камчия
Доброволци почистиха река Камчия