НОВИНИ

Тошко Йорданов за заплахата към Ива Митева: Има странно съвпадение кога се случи

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 05.09.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Аз не съм разследващ орган, има си разследващи органи, има си закони в тази страна. Това коментира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, който тази вечер беше в Чирпан по повод празниците за Съединението.

Деянието не е за похвала - оттам нататък си има органи в държавата, които трябва да се занимават с това, подчерта Йорданов.

На въпрос дали заплахата би могла да е поръчка, той отговори:

Има странно съвпадение кога се случи това - когато два дена подред се занимаваме със Закона за НСО и ГЕРБ, БСП и ДПС се опитваха да го саботират през цялото време. Сега - дали някой от тях е засилил този човек, защото знаете, че хора, които са общо взето в страни от обществото са лесно манипулируеми, не знам, затова си има разследващи органи.

Сигналът го оповестих със съгласието на г-жа Митева, така че нищо лошо не се случи от това и е по-добре нещата да са пред вас и пред българските граждани, заяви още Йорданов.

Така или иначе, за първи път имаме заплаха към председател на НС, към г-жа Ива Митева, която е един професионалист, единственият й проблем е, че ние се занимавахме със Закона за НСО и се получи тази заплаха, допълни Йорданов.

След скандала с "покупката" на депутати от ИТН - реакции и коментари

Той коментира и скандала с Татяна Дончева, която отрече неговите твърдения пред БНР, че е опитвала да подкупи депутати от ИТН, с цел да разцепи парламентарната група.

Казах, че има запис, че е била на тази среща, да размахвала е едни листчета с едни цифрички, заяви Йорданов.

Тя прекали с разни приказки да лъже по нас, а всъщност тя е човека, който прави такива неща. Тя е водила някакъв разговор, в който се е опитала да разцепи групата, да ги убеждава да напускат, да ходят евентуално като министри в третия мандат, така че това е грозна работа, каза още Йорданов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изгоря емблематична сграда в центъра на Благоевград (Обзор)
Изгоря емблематична сграда в центъра на Благоевград (Обзор)
Ясен Петров през сълзи: Играхме като колектив
Ясен Петров през сълзи: Играхме като колектив