НОВИНИ

Индиана Пейсърс с драматична победа над Бостън Селтикс, Чикаго Булс се справи с Хорнетс

Бенедикт Матурин вкара два наказателни удара 0.6 секунди преди края на мача

Индиана Пейсърс - Бостън Селтикс
Снимка: Facebook: Indiana Pacers
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:05, 09.01.2024
Чете се за: 06:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Индиана Пейсърс сe наложи драматично над лидера в цялата Източна конференция на НБА Бостън Селтикс със 133:131. Бенедикт Матурин вкара два наказателни удара 0.6 секунди преди края на мача за Пейсърс и домакините, които са на 2-о място в Централната дивизия с 21 победи и 15 поражения.

Срещата вървеше равностойно в последните две минути, когато Кристапс Поржингис фаулира Матурин при опит да вкара от тройката. Матурин вкара два от трите наказателни удара, осигури успеха и увеличи личната си статистика на 26 точки в мача. Бостън опитаха да реагират и взеха тайм-аут 0.3 секунди преди финалния сигнал. Веднага след подновяването на играта играчите на Бостън опитаха атака, топката беше извадена до Люк Корнет, който стреля за равенство. Топката обаче се отби в ринга на таблото и мачът приключи.

Това обаче може да се окаже доста скъпоструваща победа, тъй като гардът на домакините от Индианаполис Тарийзи Халибъртън се подхлъзна при дрибъл към коша във втората четвърт и беше изнесен от игрището с разтежение на слабините. Така или иначе той не се върна в игра до самия край, а общо към момента Халибъртън имаше седем точки, две борби и шест асистенции за 13 минути на терена.

Селтикс пък загубиха въпреки рекордните за сезона 40 точки на Джейлън Браун. Джейрю Холидей вкара 21, взе 6 борби и направи 6 асистенции. Джейсън Тейтъм седна на пейката в края на срещата, тъй като контузи глезена си.

Чикаго Булс се наложи над Хорнетс със 119:112. А играейки пред близки и роднини в Северна Каролина, Коби Уайт вкара 27 точки. Гостите от Чикаго успяха да намерят ритъма си на игра след колебливо начало, за да стигнат до равенството в редовното време 107:107. След това в продължението гостите вече държаха събитията в ръцете си и вкараха първите осем точки, включително два поредни коша на Никола Вучевич.

Гардът на Шарлът Тери Розиър опита да отговори с 39 точки, както и подаде 8 асистенции. Но в продължението не успя да запише нито точка. Майлс Бриджис реализира 24, а Ник Смит-Джуниър почна от пейката в мача, но вкара 15. Ник Ричардс реализира 10 пункта за Хорнетс.

Юта Джаз се наложи над Милуоки със 132:116, като с по 21 точки за победителите вкараха Джордан Кларксън и Лаури Марканен. Джазмените затвърдиха добрата си форма с 11-а победа в последните си 15 мача.

Домакините от щата Солт Лейк Сити дръпнаха от самото начало и поведоха в един момент на първото полувреме с 33 точки, задържайки преднината си на полувремето на 77:46. Милуоки вдигнаха темпото през втората част и в един момент от срещата съкратиха пасива си на 7 точки, малко над 6 минути и половина от четвъртата част. Но нова серия на Джазмените от 9:0 точки не остави съмнение кой ще спечели срещата.

Янис Адетокумбо регистрира трипъл-дабъл за Бъкс, след като вкара 25 точки, подаде 11 асистенци и взе 10 борби. Тимът им обаче беше лишен от другата важна фигура под коша Деймиан Лилард, който не пътува с отбора заради лични причини. Но серията на Бъкс става все по-лоша – четири поражения в последните пет срещи. Въпреки това, те удържат първата позиция в Централната дивизия.

Шей Гилджъс.Александър вкара 32 точки, а новобранецът Чет Холмгрен добави 31 за Оклахома Сити, победили Вашингтон със 136:128. Победата е първа от три мача за Оклахома, а те държат 2-ото място с 24/ в Северозападната дивизия.

Джордан Пуул за Уизърдс се отбичи с 24 точки, а Кайл Къзма добави 22 и взе рекордните за сезона 15 борби.

Лос Анджелис Клипърс се върна на пътя на победите, надделявайки над Финикс Сънс със 138:111 в дербито на Тихоокеанската дивизия. Пол Джордж вкара 25 точки за победителите, а Джеймс Хардън остана с 19 и 10 асистенции. Ивица Зубац наниза 19 точки, а тимът като цяло имаше 66.7 процента успешна стрелба.

Кевин Дюрант вкара 30 за Слънцата, а Дивайн Буукър добави 20. Тимът им обаче регистрира трета загуба в последните четири мача. Клипърс взе мача, след като в четвъртата част надстреля противника си с 37:20.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди 17 години Стив Джобс представя първия телефон със съвременен дизайн и тъчскрийн
Преди 17 години Стив Джобс представя първия телефон със съвременен дизайн и тъчскрийн
Министерски обещания заради мръсния въздух в Русе
Министерски обещания заради мръсния въздух в Русе