НОВИНИ

Инфантино отрече ФИФА да е предлагала провеждането на Мондиал през две години

инфантино отрече фифа предлагала провеждането мондиал две години
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 31.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че предложението за провеждане на Световно първенство по футбол през две години не идва от футболната централа. Инфантино стори това на 72-ия конгрес на ФИФА, който се провежда в Катар.

"Нека изясним това, ФИФА не е предлагала световното първенство да се провежда на всеки две години", заяви швейцарецът, който обяви, че ще се кандидатира за нов мандат начело на световната федерация.

В последните месеци Инфантино и началникът на отдела за развитието на футбола в организацията Арсен Венгер на няколко пъти казаха, че е възможно да се премине към по-често провеждане на Мондиал, за да могат повече страни да се докоснат до финалите на най-големия футболен турнир.

"На миналия конгрес ФИФА поиска от администрацията да проведе проучване дали е възможно да се провежда световно първенство на две години. Администрацията на ФИФА под водачеството на Арсен Венгер направи точно това. ФИФА не е предлагала нищо, но достигнахме до извода, че подобно нещо е възможно и ще има своето въздействие", каза Инфантино пред делегатите в Доха.

"Разбрахме, че не само това е възможно за реализация, а дори ще има положителен ефект за голяма част от света, но, разбира се, има и голяма опозиция, така че от там трябва да започнат дискусиите. Разглеждаме всички варианти. Ще отделим нужното време, за да изслушаме всички страни", допълни президентът на ФИФА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилиян Петров: Достойнството на футбола ни бе отнето в последните 16 години
Стилиян Петров: Достойнството на футбола ни бе отнето в последните 16 години
Белият дом: Путин е подведен от съветниците си за хода на войната
Белият дом: Путин е подведен от съветниците си за хода на войната