НОВИНИ

Инспектор Иво Бешков: Близките на Сашко се стремят да го впишат в нашето общество

bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 22.11.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Направих психологическия портрет на малкия Александър от Перник и на неговия баща. Най-важното е в такъв случай да се придобие годна за използване информация, на базата на която да предвидим възможните действия на детето, т.е. какво може да се е случило с него. Това каза в студиото на "Денят започва" главен инспектор Иво Бешков – началник на сектор "Криминална психология" към Института по психология на МВР.

"На база на показанията на близки, на приятели, на семейството - за това дете са полагани особено големи грижи. Това не е обикновено дете, то е с различни способности. От него можеше да се очаква нещо съвсем различно, което да ни изненада. То живее в собствен свят. Информацията беше, че е изключително активно дете, т.е. хиперактивно. Физически здраво дете е", посочи инспекторът.

Бешков потвърди, че детето не се е губило за първи път, въпреки че са полагани за него добри грижи от бащата, от баби и дядовци, от учители, психолози и логопеди. Детето е обгрижвано.

"Близките хора се стремят да го впишат това дете в нашето общество. Да може да бъде полезно както за себе си, така и за останалите. Ходи на училище и има помощник, който го води и се грижи за него там. Да може да придобие знания и умения, с които да продължи да бъде самостоятелен в живота", обясни още Иво Бешков.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надежда Йорданова, ДБ: Общите теми с ГЕРБ не могат да заметат големите разлики между нас
Надежда Йорданова, ДБ: Общите теми с ГЕРБ не могат да заметат големите разлики между нас
От днес полицията в Косово ще глобява за сръбски номера на коли
От днес полицията в Косово ще глобява за сръбски номера на коли