НОВИНИ

Интензивен трафик по пътищата в страната в последния почивен ден

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:00, 03.01.2022
Чете се за: 03:40 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Интензивен трафик в някои части на страната в последния неработен ден от серията почивни около Нова година. От полицията отчитат, че голямото пътуване е започнало още вчера, като не са регистрирани сериозни инциденти. Над 400 са случаите, при които е установено наличие на алкохол и наркотици по време на шофиране.

На входовете на столицата има полицейски патрули в готовност да регулират трафика. Още сутринта от Пътна полицията предупредиха, че най-натоварените участъци ще бъдат входовете на София при Владая и магистрала "Тракия", преди тунел "Ечемишка" на "Хемус", пътя Банско - Симитли и магистрала "Струма". До момента няма информация за сериозни тапи или инциденти. В столицата два автомобила се удариха следобед в района на "Цариградско шосе". Леко пострадало е 6-годишно дете, което било откарано за преглед в "Пирогов". Задръстване се образува по пътя Пловдив-Смолян заради катастрофа, а на прибиращите се от курорта Пампорово се наложи да проявят търпение.

Пътна полиция отчете спокойни празнични дни с по-малко произшествия. Много хора още вчера са се прибрали в столицата.

"Искаме да благодарим на гражданите, че се съобразиха, пътуваха вчера доста, както казах, движението беше спокойно, въпреки натоварения трафик, движеха се спокойно в колоните", заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

И този път обаче по празниците са установени много случаи на пияни или дрогирани шофьори.

"От 23 декември до момента случаите са над 400 - употреба на алкохол и наркотични вещества, като стойностите, отчетени от дрегерите, бяха доста фрапиращи в някои случаи. Не бяха малко случаите около 3 промила, около 3 промила говорим за тотална неадекватност от водачите", коментира главен инспектор Лъчезар Близнаков - "Пътна полиция".

Един от най-натоварените пътни участъци беше в района на Симитли. Днес до големи задръствания и тапи не се стигна, въпреки интензивния трафик. През целия ден при Симитли имаше и дежурен полицейски патрул, който да регулира трафика при необходимост.

Движението от Банско беше по-натоварено сравнение с трафика по главен път Е-79, а периодично между Симитли и кръговото кръстовище за автомагистрала „Струма“, малко преди Благоевград, се образуваха колони, но преминаването отнемаше не повече от половин час.

В Бургас много хора избраха да пътуват с влакове и автобуси. На гарите струпвания на пътници имаше единствено при пристигащите превозни средства. Голяма част от хората предпочетоха да се върнат у дома с влак. Казват, че е по-безопасно заради COVID-19.

Много хора избраха да се приберат и в столицата с автобус. На централната автогара от превозните средства слизаха пътници с маски. Те заявиха, че са пътували бързо и спокойно.

На Летище София заминаващите бяха повече от пристигащите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трета седмица пътят за Триград остава затворен
Трета седмица пътят за Триград остава затворен
Омикрон срещу Делта - какви са разликите в симптомите
Омикрон срещу Делта - какви са разликите в симптомите