НОВИНИ

Интер излъга Хетафе и е на 1/4 финал в Лига Европа

Ромелу Лукаку и Кристиан Ериксен бяха точни за успеха на отбора, ръководен от Антонио Конте.

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:15, 06.08.2020
Чете се за: 01:36 мин.
Футбол
интер излъга хетафе финал лига европа

Съставът на Интер се справи със съпротивата на испанския Хетафе в мач от фазата на 1/8 финалите от турнира Лига Европа.

"Черно-сините" не изиграха най-добрият си мач, но показаха достатъчно, за да се справят с тима от предградията на Мадрид.

Двубоят можеше да отиде в друга насока, ако в средата на второто полувреме, капитанът на Хетафе Хорхе Молина бе реализирал дузпа, отсъдена за игра с ръка на Диего Годин.

Ето и как се разви мачът:

Още в 2-та минута Хетафе бяха близо до гол чрез Хаиме Мата, но вратаря Ханданович се отчете с важна намеса.

В 10-та минута имаше разбъркване в наказателното поле на "нерадзурите", което за момент създаде суматоха, но за щастие на италианците гол не падна

В 18-та минута испанците отново бяха много близко до попадение. Отново Мата получи топката в наказателното, но се забави с удара и атаката бе осуетена.

25-та минута най накрая Интер стигна до добра възможност. Лаутаро Мартинес проби и стреля, но вратарят Давид Сориа предотврати попадение в неговата врата.

Две по-късно отново Лаутаро бе в центъра на вниманието. Аржентинецът стреля коварно, но стражът на Хетафе отново се справи.

Силните минути за "нерадзурите" продължиха. Марсело Брозович центрира от пряк свободен удар и Галярдини стреля с глава, но в обсега на Сориа .

В 33-та минута Интер откриха резултата. Ромелу Лукаку, който бе изолиран до момента, отново използва физическата си сила, за да се справи с противник и с хубав удар с левия крак, отбеляза за 1:0. За белгиеца това беше 30-то попадение от началото на кампанията.

При този резултат дойде и краят на първото полувреме.

След почивката Интер потърси втори гол и беше близо до него при един ъглов удар. След разбъркване Дамбразио успя да стреля, Сориа се намеси решаващо. Годин опита добавка, но Хаиме Мата блокира.

Последва известно затишие, за да се стигне до 66-та минута. Отново Мата от Хитафе бе замесен като стреля опасно с глава, но Самир Хандонович показа чудесен рефлекс.

В 73-та минута Хетафе получиха право да изпълнят дузпа, за игра с ръка на Диего Годин.

Главният съдия Антъни Тейлър имаше нужда от помощта на системата ВАР, за да отсъди наказателният удар.

С изпълнението се нагърби капитана Хорхе Молина, но изстрелът му премина покрай вратата.

Интер можеха да решат всичко в 78-та минута при едно разбъркване в пеналта на Хетафе, но нито един футболист в черно-синьо не можа да стреля.

В 83-та минута все пак се стигна до втори гол. Лошо изчистване от защитата на Хетафе позволи на току-що влезлия Кристиан Ериксен да удвои преднината на Интер.

До края "нерадзурите" можеха да отбележат и трети гол, но Ериксен и Санчес пропуснаха не лоши възможности.

Успехът запази шансовете на тима на Антонио Конте да завърши настоящия сезон с трофей. В четвърфиналната фаза, грандът от Милано очаква един измежду отборите на Глазгоу Рейнджърс и Байер Леверкузен.

"Аспирините" имат преднина от 3:1 след първата среща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
303 нови случаи на COVID-19 у нас. Починалите са 9
303 нови случаи на COVID-19 у нас. Починалите са 9
Копенхаген излъга турския шампион и продължава напред в Лига Европа
Копенхаген излъга турския шампион и продължава напред в Лига Европа