НОВИНИ

Интер награждава Алексис Санчес с нов договор

Чилиецът започна кампанията разочароващо, но със силните си изяви в последните седмици е убедил ръководството на Интер да му предложи нов договор.

Станко Димов
от Станко Димов
09:58, 06.03.2024
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Алексис Санчес Интер
Снимка: Официален сайт / inter.it
Слушай новината

Алексис Санчес най-после започна да показва качествата си с фланелката на Интер. 35-годишният чилиец изигра ключова роля при победата с 2:1 над Дженоа през уикенда, отбелязвайки второто попадение и асистирайки за първото на Кристиян Аслани. Преди това Санчес се представи на висота и при убедителните победи на „нерадзурите“ в първенството над Лече и Аталанта.

Чилиецът започна кампанията разочароващо, но със силните си изяви в последните седмици е убедил ръководството на Интер да му предложи нов договор. Настоящият изтича в края на сезона, но медиите в Италия са на мнение, че Санчес ще остане на „Сан Сиро“ поне още 12 месеца.

След победата над Дженоа латиноамериканецът беше похвален и от треньора на „нерадзурите“ Симоне Индзаги. „Никога не съм имал съмнения в качествата на Алексис. Знаех, че в един момент от сезона ще дойде неговият миг. Като треньор съм изключително щастлив, че мога да разчитам на голяма група от играчи. Без ротация в съвременния футбол е невъзможно да се печели в дълъг период от време. Санчес е изключителен професионалист и показа, че когато имаме нужда от него, той е готов“, каза Индзаги.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът заличи от свидетелите мистериозната жена по делото "Семерджиев"
Съдът заличи от свидетелите мистериозната жена по делото "Семерджиев"
Лили Иванова пристигна в Брюксел за голям концерт тази вечер (СНИМКИ)
Лили Иванова пристигна в Брюксел за голям концерт тази вечер (СНИМКИ)