НОВИНИ

Интер крачи уверено към Скудетото, откъсна се на 15 точки пред Ювентус

Воденият от Симоне Индзаги отбор вече има преднина от 15 точки пред втория Ювентус и с успеха тази вечер направи поредна решаваща крачка към заветната 20 титла в Италия.

Станко Димов
от Станко Димов
23:43, 04.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Интер
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Интер победи Дженоа с 2:1 в последния двубой от 27 кръг на италианската Серия „А“. Домакините от Милано реализираха и двете си попадения преди почивката, а след паузата гостите върнаха един гол, но за повече нямаха сили.

Победата е 13 последователна за Интер във всички турнири и 12 в първенството. Воденият от Симоне Индзаги отбор вече има преднина от 15 точки пред втория Ювентус и с успеха тази вечер направи поредна решаваща крачка към заветната 20 титла в Италия.

Любопитен е фактът, че последният път, в който Интер не успя да спечели беше именно срещу Дженоа – 1:1 на „Луиджи Ферарис“ в края на декември миналата година.

Интер изигра страхотно първо полувреме и напълно заслужено се оттегли за почивка с два гола преднина. Резултатът откри албанецът Кристиян Аслани, който бе точен след половин час игра, възползвайки се от извеждащо подаване на Алексис Санчес. За 21-годишния полузащитник това беше първо попадение в Серия „А“ с екипа на „нерадзурите“.

8 минути по-късно домакините получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Алексис Санчес, който с безкомпромисно изпълнение удвои аванса на Интер, също реализирайки първия си гол за сезона в първенството.

В началото на втората част Дженоа върна едно попадение, с което и интригата в срещата. Разписа се мексиканският защитник Йохан Васкес в 54 минута, а попадението неочаквано скова възпитаниците на Симоне Индзаги. Домакините заиграха на контраатака и на няколко пъти бяха близо до трето попадение, но вратарят на „грифоните“ Хосеп Мартинес се намеси решаващо.

В следващия кръг Интер ще гостува на сензацията този сезон Болоня, а Дженоа ще приеме Монца.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал продължава да се забавлява, вкара шест гола като гост на Шефилд
Арсенал продължава да се забавлява, вкара шест гола като гост на Шефилд
Оперират италиански национал, аут е от сметките за Евро 2024
Оперират италиански национал, аут е от сметките за Евро 2024