НОВИНИ

Интер продължи възхода си срещу Рома

Лаутаро Мартинес попадна под светлините на прожекторите за действащите шампиони

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:05, 21.10.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Интер продължи възхода си срещу Рома
Снимка: Inter/X
Слушай новината

Интер продължава своя възход в Серия А, след като ликува за четвърти пореден път. Момчетата на Симоне Индзаги отказаха Рома с 1:0 в мач от осмия кръг.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lega Serie A (@seriea)


На стадион „Олимпико“ автор на единственото попадение за „нерадзурите“ бе Лаутаро Мартинес. Така аржентинецът удължи радостта в лагера на действащите шампиони, които на свой ред направиха така, че римските „вълци“ да допуснат втора последователна грешка в италианския елит. Все пак тимът от Милано не се размина и без жертви, тъй като в хода на срещата заради контузии загуби Хакан Чалханоглу и Франческо Ачерби.

„Нерадзурите“ се придвижиха до второто място във временното класиране със 17 точки. От своя страна играчите на Иван Юрич са доста назад в подреждането, намирайки се на десетата позиция с 10 точки.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lega Serie A (@seriea)


Стартът се оказа много активен и размяната на удари затвърди тези думи, като те бяха дело на Лоренцо Пелегрини и Маркюс Тюрам. Най-опасното положение дойде след това, когато Пелегрини имаше възможност да открие за домакините. Той стреля, а след недобрата намеса на Ян Зомер топката се удари в гредата. Атака по-късно Хенрих Михтарян получи шанс да зарадва гостите, но и той удари гредата със силен шут.

Стартът на второто полувреме не предложи почти никакви положения. В 60-та минута това обаче се промени. Давиде Фратези попада в центъра на събитията, отнемайки топката от Никола Зелевски. Впоследствие поднесе топката на Лаутаро Мартинес, който не остави шансове на вратаря на домакините за 1:0.

Римските „вълци“ можеха да изравнят 10-тина минути по-късно, тъй като удар на Лоренцо Пелегрини профуча покрай гредата на „нерадзурите“. До края на мача актуалните първенци също можеха да вкарат нов гол, но Дензъл Дъмфрис и Маркюс Тюрам се отчетоха с пропуски.

На 27 октомври (неделя) Интер ще има домакинство на Ювентус, а Рома ще гостува на Фиорентина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов се появи в игра за ПАОК при равенството срещу АЕК
Кирил Десподов се появи в игра за ПАОК при равенството срещу АЕК