НОВИНИ

Интер разби Милан за място на финала на Купата на Италия

Интер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:55, 19.04.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Интер победи Милан с 3:0 в полуфинален мач за Купата на Италия. Лаутаро Мартинес се разписа на два пъти, а резервата Робин Госенс оформи крайния резултат. По този начин възпитаниците на Симоне Индзаги се класират за финала с общ резултат 3:0, след като първата среща завърши 0:0.

"Нерадзурите" откриха резултата още в 4-ата минута. Лаутаро Мартинес стреля в горния десен ъгъл за 1:0.

В 40-ата минута именно аржентинецът удвои преднината на домакините на стадион "Джузепе Меаца". Полузащитникът прехвърли Мик Менян след подаване на Хоакин Кореа.

След почивката "росонерите" стигнаха до гол, след като Исмаел Бенасер изпрати топката във вратата на Самир Ханданович, но попадението бе отменено поради засада след намесата на ВАР.

Робин Госенс се разписа, три минути след като се появи на терена. Защитникът изпрати топката в горния ляв ъгъл, за да подпечата успеха на тима си.

На финала тимът ще срещне победителя от сблъсъка между Фиорентина и Ювентус. Първият двубой между двата отбора завърши при резултат 1:0 в полза на "бианконерите".

Последният път, в който клубът достигна до финала бе през сезон 2010/2011. Тогава Интер спечели купата, като надви Палермо във финала.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи от дъжд и сняг днес
Валежи от дъжд и сняг днес
Ливърпул безпроблемно разгроми Манчестър Юнайтед на "Анфийлд"
Ливърпул безпроблемно разгроми Манчестър Юнайтед на "Анфийлд"