НОВИНИ

Интер разби Сампдория, Ювентус се измъчи с Лече

Интер спечели с 3:0 домакинството си на Сампдория от 12-ия кръг на италианската Серия А.
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:38, 30.10.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Интер спечели с 3:0 домакинството си на Сампдория от 12-ия кръг на италианската Серия А. Момчетата на Симоне Индзаги доминираха на терена на стадион „Сан Сиро“ и закономерно записаха четвърта поредна победа в шампионата. Грандът от Милано не познава вкуса на поражението в последните си 7 мача във всички турнири.

Защитникът Стефан де Фрай даде преднина на своите в 21-ата минута, засичайки центриране на Хакан Чалханоглу от ъглов удар. Вратарят на гостите Емил Аудеро можеше да реагира и по-добре, но защитниците пред него му попречиха.

Десет минути по-късно домакините можеха да водят с два гола разлика, но ударът на защитника Федерико Димарко намери външната страна на мрежата. 2:0 минута преди края на първото полувреме, а точен беше Николо Барела. Той овладя дълъг пас от Алесандро Бастони, а изстрелът му от ъгъла на наказателното поле беше неспасяем за вратаря Аудеро. За Барела това е попадение в трети пореден мач и пети гол за сезона.

Но въпреки почти нулевата съпротива на гостите, Интер не се отказа да натиска и стигна и до трети гол. Милан Шкриняр опита да вкара за 3:0 вкара с глава, като топката се отби в дясната греда. В 61-ата минута Лаутаро Мартинес също пробва късмета си, но този път Аудеро легна на земята и отби отиващата до гредата топка.

Хоакин Кореа оформи крайния резултат в 72-ата минута след дълъг самостоятелен пробив, който завърши с точен мощен удар в долния ляв ъгъл. Сампдория имаше една добра възможност за утешителен гол, но Андре Онана на вратата на домакините отби изстрела на Игнасио Пусето.

"Доволен съм, постигнахме добър резултат с хубава игра. Но трябва да продължаваме по този начин. Не сме напреднали кой знае колко в класирането, но честно казано изпращаме един перфектен месец октомври", заяви след мача старши треньорът на Интер Симоне Индзаги.

С този успех Интер излезе на 4-ото място с 24 точки. Сампдория е на незавидната 18-а позиция със скромните 6 пункта.

В друг мач от италианската Серия А, Ювентус постигна много трудна победа с 1:0 при гостуването си на новака Лече.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
21-годишният Николо Фаджоли осигури победата на Юве над новака Лече
21-годишният Николо Фаджоли осигури победата на Юве над новака Лече
Атанас Пеканов: Първата сума по Плана за възстановяване ще дойде в следващите седмици
Атанас Пеканов: Първата сума по Плана за възстановяване ще дойде в следващите седмици