НОВИНИ

Интересни сблъсъци на 1/4-финалите за Купата на България по волейбол

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:26, 02.02.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Български волейбол
интересни сблъсъци финалите купата българия волейбол

Жребият за четвъртфиналите в турнира за Купа България по волейбол при мъжете бе изтеглен днес. Осем отбора, достигнали до тази фаза, бяха разделени в четири двойки.

Волейболистите на Локомотив (Пловдив) ще се изправят срещу шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) в дербито на четвъртфиналите.

Двубоят ще противопостави амбициозния клуб от Пловдив, който събра опитни играчи през този сезон и шампионите от Бургас, които обаче изпитват кадрови затруднения поради здравословни проблеми и не са в оптимална форма. Така се очертава изключително любопитен двубой с доста неизвестни.

Другият интересен сблъсък ще бъде между ЦСКА и Добруджа, като "червените" са домакини. Въпреки младия си тим и отсъствието на Краси Георгиев, "армейците" винаги излизат с голяма мотивация срещу съперниците, а на свой терен играят силно.

Носителят на трофея - Хебър (Пазарджик) едва ли ще има проблеми да продължи напред, като приема Дунав (Русе) на свой терен.

Единственият втородивизионен клуб, който достигна до тази фаза – Черноморец (Бяла) пък ще приеме в дубой на честта един от най-класните тимове в Суперлигата – Монтана.

Ето съперниците за четвъртфиналите:

ЦСКА – Добруджа 07 (Добрич)

Черноморец (Бяла) – Монтана

Хебър (Пазарджик) - Дунав (Русе)

Локомотив (Пловдив) – Нефтохимик 2010 (Бургас)

Четвъртфиналите ще бъдат на 23 и 24 февруари, като точните дати и часове на мачовете ще бъдат уточнени допълнително. Победителите оформят финална четворка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул взе двама нови в последния момент заради Матип
Ливърпул взе двама нови в последния момент заради Матип
Облачно, а на места мъгливо днес
Облачно, а на места мъгливо днес