НОВИНИ

Интригата в битката за титлата остава след голово равенство между Лудогорец и ЦСКА

Лудогорец ЦСКА
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:37, 20.05.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Първите два отбора в първенството на Първа лига Лудогорец и ЦСКА завършиха 2:2 в дербито на 32-ия кръг. След този мач двата отбора запазват позициите си - 1-а за шампионите и 2-а за "армейците", а също така и разликата от 1 точка остава непроменена. Така в оставащите три кръга ще бъде определен шампионът на България за сезон 2022/2023.

Лудогорец, който се стреми да вземе своята 12-а пореден трофей, откри резултата чрез Кирил Десподов в 18-ата минута. Той получи пас от дълбочина от Нонато, надбяга Амос Юга и по диагонала прати топката в мрежата.

ЦСКА-София отговори четири минути по-късно с много красиво попадение на Тобиас Хайнц, след като Гарсес отне топката от неубедителния Франко Русо. Според домакините това е станало с нарушение, но реферът Георги Кабаков не реагира.

Три минути преди края на първото полувреме ЦСКА-София направи пълен обрат заради грешка при изнасянето на топката от домакините. Марселино Кареасо отне топката от Аслак фон Витри, напредна до аутлинията и върна на Маурисио Гарсес, който нямаше как да сбърка от 5-6 метра на празна врата.

На полувремето старши треньорът на лудогорци Ивайло Петев направи три смени и това веднага промени представянето на отбора му. Три минути по-късно домакините възстановиха равенството. Игор Тиаго вкара с глава, засичайки ново подаване на Кирил Десподов. Капитанът на Лудогорец проби от дясно, преодоля Юга и центрира, а Тиаго надскочи Юрген Матей и заби 14-ото си попадение през сезона.

В 88-ата минута домакините изригнаха срещу съдийско решение на Кабаков да не отсъди дузпа в тяхна полза. Игор Тиаго изскочи от задна позиция, овладя пас на Педро Нареси и надбяга Мено Кох. Той обаче падна при съприкосновение с вратаря Бусато, който излезе да го посрещне. Кабаков прецени, че бразилецът е загубил равновесие. Цялата скамейка на домакините реагира много бурно, което им осигури жълти картони на трима души.

До края на първенството двата отбора имат по три мача, като за разградчани предстоят едно домакинство и две гостувания, а за ЦСКА-София две срещи на свой терен и вечно дерби с Левски съвсем накрая.

След срещата старши треньорът на ЦСКА Саша Илич и изпълнителният директор на Филип Филипов изразиха претенции към съдийството, а Кирил Десподов призна, че не е доволен от резултата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски потърси подкрепа и от "Глобалния Юг"
Зеленски потърси подкрепа и от "Глобалния Юг"
Черноморец е на финал в баскетболното първенство, ще спори с Балкан
Черноморец е на финал в баскетболното първенство, ще спори с Балкан