НОВИНИ

Ирландците: Не сме фаворити

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
10:22, 03.09.2020
Чете се за: 01:27 мин.
Национални отбори
ирландците сме фаворити

Селекционерът на Република Ирландия Стивън Кени по никакъв начин не приема своя отбор за фаворит в днешния мач срещу България във второто издание на "Лига на Нациите".

Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" е с начален час 21:45 и ще бъде предаван НА ЖИВО по БНТ 1 и ОНЛАЙН на https://bnt.bg/live.

"Не, по никакъв начин не сме фаворити, играем далече от дома и ще се борим за всяка една точка. Уважаваме много България, но не мисля, че на този етап има фаворити, заяви Стивън Кени на въпрос дали неговият отбор има някакво предимство.

На въпрос какво знае за България, наставникът на Ейре отговори:

"Гледах мача с Парагвай. Имат приличен квалитет в отбора на България. Много добре използват бързите контраатаки".

Един от лидерите на националния отбор на Република Ирландия Шеймъс Коулмън смята, че утрешната срещу с България от турнира Лига на Нациите е генепрална репетиция преди плейофите за Евро 2021.

"Възможността да играем на Европейското е страхотна и ще направим всичко, за да се възползваме от нея. И ще използваме следващите тези два мача за да се подготвим за мача със Словакия, каза Коулмън.

Подобно на България и Ирландия ще играе бараж за едно от четирите свободни места на отложеното за догодина Евро 2020.

Играчът на Евертън беше попитан какво е усещането да се върне отново в националния отбор, който имаше пауза от 8 месеца. И дали националният отбор пречи на нормалната работа в клубовете предвид факта, че първенствата бяха разкъсани, а някои и не доиграни.

"По никакъв начин не ни пречи. За нас е огромна привилегия и клубовете не бива да се бъркат и да стоят на пътя ни за тези мачове, добави той.
В ролята си на титулярен капитан на Детелините Шеймъс Коулмън е работил с 3-4 различни селекционери.

А въпросът беше как би сравнил работата им.

"Не искам да правя сравнения, за да не се получат някакви сензационни заглавия. Откакто работим заедно е страхотно и всички ние искаме да впечатлим новия селекционер, както в тренировките, така и в мачовете. Сигурен съм, че ни предстоят 3-4 страхотни дни заедно.

Но Кени не се ползва явно със същата подкрепа от обществеността. Има коментари по адрес на селекционера дали е достатъчно квалифициран за тази работа.

"Не желая да коментирам странични мнения. Той имаше страхотни резултати с Дъндолк и с младежите, достигна до групите на Лига Европа, което е достоен за уважение резултат.

"Ще ни липсват феновете на Ирландия, защото са страхотни. Пътуват из целия свят и ни подкрепят в добри и лоши моменти. Но вече свикнахме да играем пред празни трибуни в клубовете си и това не е нещо ново. Макар и без фенове зад гърба ни, фланелката ни мотивира и се надявам да зарадваме хората, които ще следят мача у дома", завърши Коулман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: 126 задържани, 62 от тях са с криминални прояви, и 80 ранени полицаи
МВР: 126 задържани, 62 от тях са с криминални прояви, и 80 ранени полицаи
Втори чист успех за Циципас, Зверев и Гофен загубиха сет, но продължават.
Втори чист успех за Циципас, Зверев и Гофен загубиха сет, но продължават.