НОВИНИ

Ирландия срази Шотландия и оформи мегасблъсък срещу Нова Зеландия на четвъртфиналите на световното по ръгби

ирландия срази шотландия оформи мегасблъсък нова зеландия четвърфиналите световното ръгби
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 08.10.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ирландия се класира за четвъртфиналите на Световната купа по ръгби, след като в решаващ сблъсък от група "В" надигра с 36:14 състава на Шотландия в дългоочаквания британски сблъсък.

На "Стад дьо Франс" в Париж обаче дерби нямаше, тъй като ирландците наложиха пълна доминация в първия един час и успяха да поведат с 36:0 преди шотландците все пак да намалят пасива си с две бързи есета, които фиксираха и крайния резултат.

Единствената неприятна новина за "детелините" и техния селекционер Анди Фарел бяха травмите на техните две основни крила - Мак Хансен и Джеймс Лоуи, които бяха принудително заменени.

Тепърва обаче предстои да стане ясно дали двамата ще бъдат на линия за четвъртфиналия сблъсък на световното първенство, в който лидерът в световната ранглиста Ирландия ще се изправи срещу трикратния първенец на планетата Нова Зеландия. Мачът е на 14 октомври (събота) от 21:50 часа и ще бъде излъчен НА ЖИВО по БНТ 3!

На 15 октомври от 21:50 ч. ще излъчим и четвъртфиналния сблъсък между Франция и Южна Африка.

В същото време тимът на Шотландия за втора поредна Световна купа не успява да прескочи груповата фаза, като малката утеха за "гайдарите" е, че 3-ото им място в група "В" им носи автоматично класиране за следващия планетарен шампионат през 2027-а година.

По-рано в рамките на съботния ден съставът на Англия осъществи страхотен обрат срещу Самоа, за да се наложат в крайна сметка с 18:17 и по този начин да оглавят подреждането в група "D". На четвъртфиналите "розите" очакват някой измежду отборите на Фиджи и Австралия.

Днес по обяд предстои да стане ясен и тимът, който ще заеме второто място в група "D", а това ще се реши в директния спор между Япония и Аржентина. Срещата на "Стад де ла Божоар" е с начален час 13:50 и ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 октомври: Предизборните битки за местния вот в ефира на БНТ
8 октомври: Предизборните битки за местния вот в ефира на БНТ
Сабльорките ни спечелиха клубния шампионат по фехтовка в Италия
Сабльорките ни спечелиха клубния шампионат по фехтовка в Италия