НОВИНИ

Искра Михайлова: "Възраждане" има цивилизационни различия с първите две коалиции

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 05.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Политика
Слушай новината

Всичко можем да очакваме от първите две политически коалиции. Те нямат особени разлики в посоките на мислене. Това каза в студиото на "Денят започва" Искра Михайлова – депутат от ПГ "Възраждане".

"Политиките на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са едни и същи. Имат абсолютно припокриване и ако успеят да се разберат кой да води и как да разпределят порциите, може и да имаме кабинет. "Възраждане" няма как да подкрепи, най-малкото, защото ние имаме цивилизационни различия с тези хора. С ГЕРБ по много повече причини", заяви тя.

Михайлова коментира и случая от вчера, при който български граждани бяха възпрепятствани да отдадат почит на лобното място на Гоце Делчев край село Баница. Михайлова каза, че такъв вид случаи, независимо в коя държава стават, са отговорност на отношенията между държавите във времето назад.

"За съжаление дори и за толкова важни неща като българската памет ние възлагаме повече надежди на т.нар. европейски партньори отколкото на собствените си възможности за преговори с нашите съседи", каза тя.

Тя обясни защо от "Възраждане" искат изслушване днес в НС на министрите Росен Христов и Атанас Пеканов. Причината е, че настояват за повече информация за това как вървят преговорите с ЕК по отношение на Плана за възстановяване и развитие и какво ще се предоговаря.

"Досега няма нито един документ, върху който можем да разсъждаваме", изтъкна тя. "Възраждане" предлагат в преговорния екип да влязат синдикатите, които са пряко ангажирани с работните места.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След смъртта на мъж в Морската градина в Бургас - нещастен инцидент или има виновни?
След смъртта на мъж в Морската градина в Бургас - нещастен инцидент или има виновни?
Реал Мадрид победи Партизан и изравни четвъртфиналната серия от плейофите в Евролигата
Реал Мадрид победи Партизан и изравни четвъртфиналната серия от плейофите в Евролигата