НОВИНИ

По-топло време днес

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 05.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 7° и 12°, в София - около 8°, а максималните - между 17° и 22°, в София - около 18°.

По-значителна ще се задържи облачността над Южна България и на отделни места, главно в западните и централните части, ще превали слаб дъжд, след обяд е възможно и да прегърми. По-късно през деня от север-северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в източната половина на страната - умерен северен вятър.

По Черноморието над северните райони ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Над южните райони облачността ще се задържи значителна, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен вятър от североизток, след обяд от север. Максималните температури ще са 14 - 18°. Температурата на морската вода е 12 - 15°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, следобед ще отслабва.

В планините облачността ще се задържи значителна. Преди обяд ще е почти без валежи, след обяд на отделни места отново ще превали краткотраен дъжд, над около 2000 метра - сняг, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°.

През следващите дни ще остане хладно за периода, а в Източна България – и ветровито. Облачността ще е променлива, по-често значителна. На отделни места ще има и превалявания, предимно слаби и краткотрайни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 убити и 13 ранени при нова масова стрелба в Сърбия
8 убити и 13 ранени при нова масова стрелба в Сърбия
Брайтън надви Манчестър Юнайтед с гол от дузпа в 99-ата минута
Брайтън надви Манчестър Юнайтед с гол от дузпа в 99-ата минута