НОВИНИ

Испания с труден успех срещу Швейцария вкъщи

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:06, 11.10.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
испания труден успех швейцария вкъщи

Съставът на "Ла Фуриа" спечели минимално срещу Швейцария с 1:0 в третата си среща от четвърта група на дивизия "А" в Лигата на Нациите, играна на стадион "Алфреди Ди Стефано" в Мадрид.

В герой за домакините се превърна Микел Оярсабал, който отбеляза единственото попадения в мача в 15-та минута. Тогава футболистът на Реал Сосиедад наказа груба грешка в швейцарската отбрана.

Вратарят Ян Зомер опита да комбинира с Гранит Джака, но освен, че подаването му беше неточно, футболистът на Арсенал се и подхлъзна. Това позволи на Меирно да открадне топката и да я подаде на Оярсабал, който отбеляза за 1:0.

След гола, домакините продължиха да владеят инициативата, но въпреки това не успяваха да създадат опасности пред вратата на швейцарците.

Гостите пък разчитаха нв преса в средата на терена и на контраатаки, но през цялото първо полуврме, този подход не доведе до никакви възможности за отбелязване на гол.

Второто полувреме започна с далеч по-активна игра на швейцарците, които успяха да изнесат играта в половината на съперника, в опит да стигнат до изравнителен гол.

Това от своя страна отвори доста добри възможности за испанците на контраатака, като на няколко пъти иберийците бяха близо до гол, но пропуски направиха Ансу Фати, Оярсабал и Мерино.

Серхио Рамос поиска дузпа в 68-ата минута за игра в ръка в наказателното поле на Фабиан Шар, но реферът даде знаци играта да продължи.

В края испанците се защитаваха, а центриранията пред вратата на Де Хеа не доведоха до нищо съществено и така футболистите на Луис Енрике се поздравиха с крайния успех

Испания заема първото място в класирането в групата със 7 точки, а Швейцария е на дъното само с 1 точка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Алексиев: Имахме своите шансове, но не успяхме
Тодор Алексиев: Имахме своите шансове, но не успяхме
Германия най-накрая спечели в "Лигата на Нациите"
Германия най-накрая спечели в "Лигата на Нациите"