НОВИНИ

Испания се промъкна на полуфинал в Париж след обрат

Испанците обърнаха Мароко и ще преследват олимпийската титла

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:59, 05.08.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Национални отбори
Испания се промъкна на полуфинал в Париж след обрат
Снимка: БТА
Слушай новината

Националният отбор на Испания се превърна в първия финалист на олимпийския турнир по футбол при мъжете на Игрите в Париж. Съставът на Сантиаго Санчес отказа Мароко с 2:1 в първия полуфинал, който се изигра на стадиона в „Марсилия“.

Фермин Лопес и Хуанлу Санчес се разписаха за испанците, а точен за мароканците бе Софиан Рахими от дузпа. Успехът е пореден триумф за „Ла Фурия“ през лятото, след като само преди по-малко от месец мъжкият национален отбор триумфира на Евро 2024. За последно фуриите са били на олимпийски финал през 1992 година в Барселона, където печелят златото.

В спора за трофея испанският тим играе с победителя от втория полуфинал между Франция или Египет, докато играчите на Тарик Сектиуи ще срещнат загубилия от въпросната двойка в мача за бронза.

Мароканците ликуваха първи в този мач. Това се случи в 37-та минута, когато Пабло Бариос фаулира в наказателното поле Амир Ричардсън. Последва намеса на системата за видеоповторение и бялата точка бе отсъдена. Зад топката застана Софиан Рахими, който не сбърка.

Испанците показаха съвсем друго лице при подновяването на играта. Силните впечатления за „фуриите“ бяха затвърдени в 66-та минута. Тогава Фермин Лопес се възползва от неточност в мароканската защита и изравни за 1:1.

Двата отбора си размениха по един сериозен пропуск, но в 85-та минута „Ла Фурия“ се поздрави с пълен обрат. Лопес този път влезе в ролята на асистент и подаде към Канлу Санчес, който преодоля мароканския вратар и прати радостта в испанския лагер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дипломатически усилия и още призиви за сдържаност в Близкия изток
Дипломатически усилия и още призиви за сдържаност в Близкия изток